Prima pagină » Actualitate » Președintele Klaus Iohannis, despre noaptea de Înviere: „Bisericile vor organiza slujbele așa cum este datina” – LIVE VIDEO
Președintele Klaus Iohannis, despre noaptea de Înviere: „Bisericile vor organiza slujbele așa cum este datina” - LIVE VIDEO

Președintele Klaus Iohannis, despre noaptea de Înviere: „Bisericile vor organiza slujbele așa cum este datina” – LIVE VIDEO

21 apr. 2021, 12:28,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate
Președintele Klaus Iohannis susține o conferință de presă, astăzi, 21 aprilie 2021, la centrul mobil de vaccinare înființat la Afumați, județul Ilfov. Șeful statului a transmis faptul că în noaptea de Înviere se vor ridica restricțiile, iar românii vor putea merge la biserică, fără a completa o declarație pe propria răspundere, pentru a lua Lumină și pentru a participa la slujbă. Lăcașurile de cult vor putea organiza slujbele după datină. 
De asemenea, slujba se va ține în interiorul bisericilor, în limita numărului maxim de persoane care pot intra în incinta acesteia, respectând evident măsurile impuse în contextul prevenirii răspândirii noului coronavirus.

„Dați-mi voie să încep cu partea a doua. Ne pregătim cu toții de marea sărbătoare a Învierii și vreau să ne pregătim foarte bine nu doar acasă, ci în societate. Vreau să vă spun lucruri discutate cu reprezentanții BOR. În noaptea de Înviere restricțiile se ridică, cetățenii nu vor completa declarații. Biserica va organiza slubja așa cum este datina. Prima parte a slujbei se ține afară, după care se intră în biserică. Aceste lucruri sunt deja prevăzute în hotărârea de guvern care este deja în vigoare”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis: „Să nu creadă cineva că a venit primăvara și s-a terminat pandemia”

De asemenea, președintele României a menționat faptul că singura soluție pentru a ieși din pandemie este vaccinarea împotriva noului coronavirus. Klaus Werner Iohannis atrage atenția asupra faptului că deși a venit primăvara, pandemia nu s-a încheiat și nu trebuie să lăsăm garda jos nicio secundă.

”Am văzut că și în aceste zile la radio, la televizor, peste tot s-a dezbătut foarte mult despre restricții. Suntem în continuare în plină pandemie! Să nu aibă cineva impresia că a venit primăvara și s-a terminat pandemia. Restricțiile nu anulează pandemia, doar o încetinesc și reprezintă o șansă pentru eroii noștri, pentru medici să îi trateze pe cei care, din păcate, s-au îmbolnăvit.

Există o singură șansă pentru a ieși din pandemie: vaccinarea. Repet, nu restricțiile înlătură pandemia, doar vaccinarea în masă ne permite să ieșim din pandemie. Doar vaccinarea ne permite să avem concedii la vară, să mergem la concerte, la teatru, să revenim la o viață normală.”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, despre contrele privind campania de vaccinare

Președintele Klaus Iohannis a refuzat vehement să comenteze contrele din coalițieîn ceea ce privește campania de vaccinare, el afirmând că aceasta este un „succes”, lucru susținut și de Partidul Național Liberal. Uniunea Salvați România PLUS consideră, în schimb, că imunizarea anti-Covid-19 în România este un eșec.

„Despre anumite contre din Guvern, cu siguranță ați urmărit cu atenție ce s-a întâmplat. Au fost afirmații mai puțin fericite din diferite părți, dar haideți să revenim la campania de vaccinare. Campania de vaccinare este un succes. Am reușit să obținem un număr impresionant de doze de vaccin și am reușit să le folosim pe toate. (…) Este o reușită certă și acest lucru îl puteți verifica foarte simplu, există statistici europene. Dacă ne uităm la persoanele vaccinate cu două doze, suntem pe locul 4 în Europa”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, despre schimbarea din funcție a fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu: „A fost corectă!”

Președintele Klaus Iohannis a fost interpelat despre schimbarea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății, iar acesta a menționat faptul că această decizie a fost una corectă.

„Despre numirea noului ministru veți afla pe parcursul zilei planificarea noastră și vom vorbi mai în detaliu atunci. Modificarea din Guvern care a fost făcută a fost corectă!”, a spus Klaus Iohannis.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *