Prima pagină » Actualitate » Președintele Klaus Iohannis are o primă reacție la incendiul de la Spitalul din Constanța! Nu cere absolut nicio demisie
Președintele Klaus Iohannis are o primă reacție la incendiul de la Spitalul din Constanța! Nu cere absolut nicio demisie

Președintele Klaus Iohannis are o primă reacție la incendiul de la Spitalul din Constanța! Nu cere absolut nicio demisie

01 oct. 2021, 13:22,
BZI.ro, în Actualitate

Așa cum ne-am obişnuit, după fiecare tragedie, președintele Klaus Iohannis emite un comunicat de presă în care se arată îngrozit de tragedie şi cere soluţii pentru sistemul sanitar din România. De altfel, președintele transmite condoleanțe familiilor îndurerate de producerea incendiului de la Spitalul din Constanța.

Ceea ce nu spune președintele este că sistemul actual sanitar este cu un pas în groapă iar în ultimul an și jumătate a fost umbrit de numeroasele tragedii care s-au produs.

Președintele Klaus Iohannis transmite un mesaj de condoleanțe pentru familiile decedaților în incendiu de la Spitalul din Constanța

Într-un comunicat de presă, președintele Klaus Iohannis transmite un mesaj de condoleanţe familiilor care şi-au pierdut pe cei dragi în incendiul de la Spitalul din Constanța. Acesta se arată îngrozit de tragedie şi le dorește însănătoşire grabnică tuturor pacienţilor:

„Sunt îngrozit de tragedia care a avut loc în această dimineață la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Este o nouă dramă teribilă care confirmă infrastructura deficitară a sistemului de sănătate românesc, un sistem învechit, greu încercat și pus sub o presiune de neimaginat de valul patru al pandemiei de COVID-19.

Transmit condoleanțe familiilor îndoliate și multă putere să poată face față acestor momente extrem de dureroase. Le doresc însănătoșire grabnică tuturor pacienților și personalului medical care au avut de suferit de pe urma incendiului. Este de neimaginat prin ce suferință au trecut toți acești oameni veniți la spital cu speranța că se vor vindeca.

Astăzi, din păcate, statul român a eșuat în misiunea sa fundamentală de a-și proteja cetățenii. Este o zi neagră, de doliu, pentru națiunea română. Indiferent care va fi concluzia anchetelor cu privire la cauzele incendiului, cei care au pierit astăzi nu vor mai putea fi aduși înapoi și vor lăsa un gol imens în urma lor.

Klaus Iohannis le-a cerut premierului și ministrului Sănătății să ia măsurile necesare! Până acum nu s-a cerut vreo demisie

Dubla măsură cu care Klaus Iohannis acţionează nu este o necunoscută pentru români. În continuarea comunicării, președintele Klaus Iohannis le-a cerut premierului şi ministrului Sănătății să ia măsurile necesare pentru a preveni astfel de accidente. Totuși, președintele nu a cerut nicio demisie a vreunui guvernant:

Am cerut premierului și ministrului Sănătății să ia toate măsurile necesare și să facă absolut tot ce este posibil pentru a preveni ca un alt accident să se mai întâmple în spitalele din țară. În acest moment, prioritatea zero este să fie identificate rapid soluții pentru a-i putea transfera și trata pe toți pacienții evacuați din spitalul de la Constanța. Totodată, este imperativ ca, în toate secțiile cu pacienți COVID-19 și mai ales în cele de terapie intensivă, să fie acordată o atenție sporită în primul rând la nivelul spitalelor pentru a putea preîntâmpina astfel de tragedii apărute în condiții de supraîncărcare.

În același timp, pe termen mediu și lung, trebuie găsite urgent spații noi pentru a crea secții de terapie intensivă care să ofere condiții optime de siguranță cât mai curând posibil. Modernizarea sistemului de sănătate din România a rămas mult în urmă și tocmai de aceea infrastructura de sănătate a reprezentat prioritatea în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență. Aceste importante fonduri europene pe care am reușit să le obținem pentru România constituie una dintre soluțiile cele mai importante pentru a asigura condiții de siguranță pentru medici și pacienți”, a transmis Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis participa la inaugurarea unei secții care nici până acum nu este operațională

În urmă cu doar câteva luni președintele nu a pierdut ocazia să facă impresie atunci când a participat la inaugurarea secției de UPU din cadrul Spitalului Bagdasar Arseni. Se întâmpla în mai iar românii constatau cu stupoare în august că unitatea medicală nu este funcţională:

Ea ( n.red nouă Unitate de Primiri Urgenţe) a fost vizitată de domnul preşedinte Iohannis şi de practic tot ceea ce înseamnă serviciu de medicină de urgenţă din Bucureşti, pentru că, atunci, odată cu vizita şantierului unităţii de primiri urgenţe Bagdasar Arseni s-a marcat Ziua Internaţională a Medicinei de Urgenţă. Din acel moment, eram practic la partea finală a lucrărilor, până la începutul lunii iunie, a mai durat până când s-a putut semna procesul verbal de recepţie între Primăria Sectorului 4, în calitatea sa de contractor al lucrării, şi Bagdasar, în calitate de beneficiar. Imediat după aceea am început demersurile pentru finalizarea documentaţiei necesare în vederea autorizării de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *