Prima pagină » Actualitate » Președintele Klaus Iohannis, apariție publică după ce a fost dat dispărut – LIVE VIDEO
Președintele Klaus Iohannis, apariție publică după ce a fost dat dispărut - LIVE VIDEO

Președintele Klaus Iohannis, apariție publică după ce a fost dat dispărut – LIVE VIDEO

23 ian. 2024, 12:14, 3 ,
BZI.ro, în Actualitate

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, marți, la întâlnirea anuală cu șefii misiunilor diplomatice acreditați în România, că „este nevoie de o soluție pe termen lung, care să conducă la o pace justă” în Orientul Mijlociu, precizând că „singura variantă viabilă rămâne soluția celor două state”.

Președintele a menționat că România a condamnat ferm atacul Hamas din primul moment și a pledat pentru respectarea strictă a dreptului internațional, inclusiv în ceea ce privește ajutorul umanitar.

„Peste 33 de milioane de tone de cereale ucrainene au trecut prin România.

Am semnat o declarație comună consistentă cu președintele Zelenski și am reconfirmat acest angajament în cadrul recentei noastre convorbiri telefonice.

Legat de război, poziția noastră rămâne categorică: Numai Ucraina poate decide modul în care se pot desfășura eventuale negocieri de pace.

Orientul Mijlociu: Am condamnat ferm atacul HAMAS din primul moment deja.

Este clar, după aceste luni de conflict deschis, că e nevoie de o soluție politică pe termen lung care să conducă la o pace justă, iar singura variantă viabilă rămâne soluția celor două state, cu respectarea atât a aspirațiilor legitime ale poporului palestinian, cât a dreptului la securitate ale Statului Israel

În martie se vor împlini două decenii de la aderarea României la NATO”, a spus Klaus Iohannis.

Comentarii
  • se odihnea si el dupa concediu si astia l-au dat disparut. niste nestiutori ai treburilor prezidentiale! noroc ca presedintele, vigilent ca intodeauna, a avut un cosmar si s-a trezit, ca altfel rauvoitorii cine stie ce mai spuneau.

  • Vorba Ralucai Turcan;s-a trezit viu.

  • Sa traiasca Ardealul, ei l-au ales, ei si „romanii” care nu au mai vazut si trait in tara asta de ani de zile si care nu stiu pe unde mai este Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *