Prima pagină » Actualitate » Președintele Klaus Iohannis, aceeași reacție după tragedia de la Constanța! Sistemul sanitar din România are nevoie de investiții majore
Președintele Klaus Iohannis, aceeași reacție după tragedia de la Constanța! Sistemul sanitar din România are nevoie de investiții majore

Președintele Klaus Iohannis, aceeași reacție după tragedia de la Constanța! Sistemul sanitar din România are nevoie de investiții majore

04 oct. 2021, 11:12,
în Actualitate

Președintele Klaus Iohannis adoptă același tip de discurs după fiecare tragedie din spitalele din România. Așadar, președintele reiterează ideea de investiţii în sistemul sanitar din România. Declaraţiile vin în contextul în care în Constanța, vineri, a avut loc o nouă tragedie.

Președintele a plecat vineri în Germania unde a primit o medalie de merit exact în momentul în care România era zguduită de o tragedie.

Președintele Klaus Iohannis adoptă același discurs despre sistemul sanitar din România după tragedia din Constanța

Tragedia din Constanța, unde 7 oameni au murit după ce a izbucnit un incendiu în Terapie Intensivă este un prilej de îngrijorare pentru Klaus Iohannis. Președintele a adoptat același discurs că după fiecare tragedie din ultima perioadă susţinând că sistemul sanitar are nevoie de investiții uriașe:

„Trebuie să ducem la îndeplinire angajamentul reformei profunde în sistemul de sănătate de care depinde viitorul generațiilor de medici și siguranța pacienților. Putem acoperi aceste nevoie de investiții și din fondurile prevăzute în PNRR, care prevede aproximativ 2,4 miliarde de euro pentru sistemul medical”, a spus Klaus Iohannis, la ceremonia de deschide a anului universitar UMF Carol Davila București.

Ceea ce spune președintele Klaus Iohannis este cunoscut de majoritatea românilor care, într-un context sanitar sensibil, îşi pun întrebarea legitimă asupra siguranței din sistemul sanitar românesc.

Klaus Iohannis a fost prezent în Germania în momentul în care a izbucnit incendiul de la Constanța

Președintele Klaus Iohannis s-a mulţumit să dea un comunicat de presă după tragedia generată de incendiul din Constanța. Acest lucru fost făcut de președinte pentru că deja se afla în Germania la un eveniment în care a primti o medalie. De altfel, președintele a menţionat în comunicat că statul român a eșuat în misiunea de a apăra cetățenii, același stat format din Guvernul condus de Florin Cîțu:

„Sunt îngrozit de tragedia care a avut loc în această dimineață la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Este o nouă dramă teribilă care confirmă infrastructura deficitară a sistemului de sănătate românesc, un sistem învechit, greu încercat și pus sub o presiune de neimaginat de valul patru al pandemiei de COVID-19. Transmit condoleanțe familiilor îndoliate și multă putere să poată face față acestor momente extrem de dureroase. Le doresc însănătoșire grabnică tuturor pacienților și personalului medical care au avut de suferit de pe urma incendiului. Este de neimaginat prin ce suferință au trecut toți acești oameni veniți la spital cu speranța că se vor vindeca.

Astăzi, din păcate, statul român a eșuat în misiunea sa fundamentală de a-și proteja cetățenii. Este o zi neagră, de doliu, pentru națiunea română. Indiferent care va fi concluzia anchetelor cu privire la cauzele incendiului, cei care au pierit astăzi nu vor mai putea fi aduși înapoi și vor lăsa un gol imens în urma lor. (…) a declarat Klaus Iohannis.

Vă aducem aminte faptul că vineri în municipiul Constanța un incendiu a izbucnit la Spitalul de Boli Infecțioase. S-a activat planul roșu de intervenție iar pompierii au lichidat după o oră incendiu. În tragedia de la ATI au murit 7 persoane. O anchetă este în curs de desfășurare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *