Prima pagină » Actualitate » Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea lui Dan Vîlceanu. Noul ministru, angajat doar la firma părinților care este în insolvență
Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea lui Dan Vîlceanu. Noul ministru, angajat doar la firma părinților care este în insolvență

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea lui Dan Vîlceanu. Noul ministru, angajat doar la firma părinților care este în insolvență

18 aug. 2021, 15:13,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Preşedintele României. Klaus Werner Iohannis, a semnat astăzi, 18 august 2021, decretul pentru numirea lui Dan Vîlceanu în funcţia de ministru al Finanţelor Publice, transmite Administraţia Prezidenţială. Ceremonia de învestire a acestuia va avea loc miercuri, de la 17.30, la Palatul Cotroceni.

„Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 18 august 2021, decretul de numire în funcţia de membru al Guvernului a domnului Dan Vîlceanu, ministrul finanţelor. La data publicării prezentului decret în Monitorul Oficial al României, încetează efectele Decretului nr. 825/2021 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 676 din 8 iulie 2021. Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc astăzi, ora 17:30, la Palatul Cotroceni”, arată anunţul de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Noul ministru de Finanțe, angajat la o firmă în insolvență

Dan Vîlceanu a fost validat miercuri, în Biroul Politic Naţional al Partidului Național Liberal, pentru Ministerul Finanţelor, a anunţat premierul Florin Vasile Cîţu, care a menționat faptul că au fost prezenţi nu mai puțin de 70% dintre preşedinţiii de filiale. Singurul vot împotrivă a fost al lui Ludovic Orban, președintele liberalilor.

Dan Vîlceanu a declarat, după şedinţa BPN, că va face echipă bună cu premierul. Preşedintele PNL Ludovic Orban a adăugat miercuri, după şedinţa BPN în care a fost validată nominalizarea lui Dan Vîlceanu pentru Ministerul Finanţelor, că unicul vot împotrivă îi aparţine, precizând că prin acest vot dat ca preşedinte al PNL, şi-a exprimat rezerve extrem de serioase faţă de această candidatură.

” Există riscuri cu privire la această desemnare”, a susţinut liderul liberal. Dan Vîlceanu, în vârstă de 42 de ani, este de profesie economist, cu licenţa, masterul şi doctoratul făcute la Universitatea de Vest din Timişoara.

Încă din anul doi de facultate, a lucrat pentru firma Trefo SRL, companie care derulează contracte în domeniul energiei şi care este controlată de familia sa. De precizat faptul că aceasta se află în insolvență în momentul de față.

Cine este noul ministru de Finanțe, Dan Vîlceanu

Conform CV-ului publicat pe site-ul Camerei Deputaților, Dan Vîlceanu are vârsta de 49 de ani, este căsători și are 2 copii.

În perioada anilor 2004-2016 a deținut funcția de economist și, respectiv, director economic la mai multe societăți comerciale.

„Cât privește activitatea sa politică, acesta a fost, rând pe rând:

Președinte TSD Gorj 2006-2009

Secretar Executiv PDL Gorj 2011-2012

Prim-vicepreședinte PDL Gorj 2012-2013

Președinte PDL Gorj 2013-2015

Președinte PNL Gorj 2015-prezent

Funcţii, activităţi într-o organizaţie din administraţia publică centrală sau locală

2012-2016 Consilier Județean la Consiliul Județean Gorj”, se arată în CV.

Potrivit declarației de avere, acesta deține mai multe terenuri în județul Gorj, 3 clădiri în județe Gorj și Timiș un autoturism BMW Seria 5 cumpărat în anul 2011.

Are 2 credite în valoare de aproximativ 39.000 de euro. La capitolul „Titluri de stat”, deputatul a trecut suma de 731.501 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *