Administraţia Prezidenţială a transmis faptul că preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, astăzi, 28 iunie, legea pentru completarea Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, privind comunicarea hotărârilor judecătoreşti.
Comunicarea hotărârilor judecătoreşti se va putea face și prin email
Actul normativ promulgat astăzi, 28 iunie, de preşedintele Klaus Iohannis are ca obiect modificarea acestei legi în sensul introducerii unei prevederi referitoare la comunicarea hotărârilor judecătoreşti, din oficiu, prin poşta electronică, respectiv email.
„Comunicarea hotărârilor judecătoreşti se va face, din oficiu, prin poştă electronică dacă partea a indicat instanţei datele corespunzătoare în acest scop direct sau la solicitarea expresă a instanţei în timpul procesului. Comunicarea va fi însoţită de semnătura electronică extinsă a instanţei, care va înlocui ştampila instanţei şi semnătura grefierului de şedinţă”, arată legea promulgată de către şeful statului.
Totodată, „hotărârile judecătoreşti se consideră comunicate la momentul la care au primit mesaj din partea sistemului folosit că au ajuns la destinatar potrivit datelor furnizate de acesta”.
„Dacă comunicarea prin poştă electronică nu este posibilă din pricina lipsei datelor în acest sens sau sistemul folosit indică eroare în transmiterea prin poştă electronică, comunicarea hotărârilor judecătoreşti se va face potrivit art. 154”, mai prevede sursa citată.
Klaus Iohannis a luat act de demisia ministrului Agriculturii Chesnoiu
De altfel, preşedintele Klaus Iohannis a luat act de demisia lui Adrian Chesnoiu din funcţia de ministru al Agriculturii şi a semnat decretul pentru numirea ca ministru interimar a lui Sorin Grindeanu, a transmis Administraţia Prezidenţială.
Potivit DNA, „în perioada 09 februarie – 11 aprilie 2022, ministrul ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze unui coleg (persoană de încredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi susţinute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, şef serviciu, director executiv adjunct şi director executiv ai unor direcţii judeţene”.
Adrian Chesnoiu a anunţat joi, 23 iunie, că demisionează din funcţia de ministru al Agriculturii şi se autosuspendă din PSD.
„Nu am săvârşit nicio faptă de natură penală sau de corupţie şi mi-am desfăşurat mereu cu integritate şi cu dedicare activitatea mea executivă”, a mai spus el.
În acest context, fostul ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a oferit declarații după ce a studiat luni, 27 iunie, dosarul trimis de DNA aleșilor săi, pentru a solicita ridicarea imunității.
”Cred eu că în mandatul acesta scurt, de 6 luni de zile, am și reușit să fac o parte din lucrurile acestea bune și e cumva meritul echipei pe care am avut-o la Ministerul Agriculturii, pentru că am reușit într-un timp foarte scurt să facem lucruri care stagnau de foarte multă vreme.
Evident că suspiciunile de azi nu vizează activitatea aceasta legată de politicile agricole și de activitatea din agricultură, ci anumite lucruri administrative. Sunt un om responsabil și așa cred că m-ați cunoscut cu toții”, a mărturisit fostul ministru.
Cu toate acestea, reamintim că astăzi, 28 iunie, președintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru completarea Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, referitoare la comunicarea hotărârilor judecătoreşti.