Prima pagină » Actualitate » Președintele Klaus Iohannis a convocat o ședință de urgență la Cotroceni. Se discută măsurile de gestionare a pandemiei

Președintele Klaus Iohannis a convocat o ședință de urgență la Cotroceni. Se discută măsurile de gestionare a pandemiei

17 nov. 2020, 10:46,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Președintele României, Klaus Iohannis, va avea astăzi, 17 noiembrie, ora 13:00, la Palatul Cotroceni, o ședință de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19.

UPDATE: Președintele României, Klaus Iohannis, susține marți, 17 noiembrie, de la ora 18:00, la Palatul Cotroceni, o conferință de presă.

Declarațiile președintelui vin după discuțiile cu oficialii care gestionează pandemia, care au avut loc la ora 13.

Știrea inițială

La ședință au fost convocați Prim-ministrul României, Ludovic Orban; Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă; Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru; Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat; Secretar de Stat în Ministerul Sănătății, general dr. Ionel Paul Oprea; Secretar de Stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu; Directorul Institutului Național de Sănătate Publică, Director al Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, dr. Adriana Pistol; Directorul General al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, colonel dr. Florin Oancea.

Alexandru Rafila, pe lista persoanelor convocate la ședință de Klaus Iohannis

Pe lista celor convocați le ședință se află și reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, dr. Alexandru Rafila; Șeful Direcției Medicale din cadrul Ministerului Apărării Naționale, general dr. Dragoș-Marian Popescu; Directorul Medical în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov, dr. Andreea Moldovan; Vicepreședintele Societății Naționale de Medicina Familiei (SNMF), dr. Gindrovel Dumitra; Medic primar, Secția Boli infecțioase, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”, dr. Valeriu Gheorghiță.

Klaus Iohannis: „Măsurile luate au efect“

Președintele României, Klaus Iohannis, susține că măsurile luate în luna octombrie au dus la un platou nivelul zilnic de infectări și că pentru reducerea acestui număr au fost impuse de luni, 9 noiembrie, alte măsuri. Efectele acestora urmează să se vadă în aproximativ două-trei săptămâni.

„Starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile. De luni, 9 noiembrie, este în vigoare un nou set de măsuri de prevenire a infectării cu noul coronavirus. La mijlocul lui octombrie, guvernul prelungise starea de alertă. Iată că avem un impact al acelui set de măsuri: de două săptămână avem o plafonare a numărului de infectări noi. este o veste bună! Măsurile au efect! Trebuie să avem răbdare. Trebuie să spunem că plafonarea la 10.000 de cazuri zilnic este prea mult.

De aceea a fost nevoie de un nou set de măsuri. Vă cer respectarea măsurilor și răbdare. va trebui să așteptăm două-trei săptămâni până când vom vedea scăderea sau limitarea numărului de infectări, a cazurilor grave și a deceselor. Respectați noul set de măsuri!“, a spus Klaus Iohannis.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`