Prima pagină » Local » Președintele Judecătoriei Iași a dat în judecată Consiliul Superior al Magistraturii! CSM a respins o cerere formulată de Maria Ștefania Lorena Dumitriu! (Exclusiv!)
Președintele Judecătoriei Iași a dat în judecată Consiliul Superior al Magistraturii! CSM a respins o cerere formulată de Maria Ștefania Lorena Dumitriu! (Exclusiv!)

Președintele Judecătoriei Iași a dat în judecată Consiliul Superior al Magistraturii! CSM a respins o cerere formulată de Maria Ștefania Lorena Dumitriu! (Exclusiv!)

03 iul. 2020, 04:01,
Ciprian Nedelcu, în Local

Președintele Judecătoriei Iași a decis să dea în judecată Consiliul Superior al Magistraturii! CSM a respins cererea președintelui Judecătoriei de a-și continua activitatea în cadrul instanței superioare. Mai exact, Maria Dumitriu ar fi vrut ca, la încheierea mandatului de șefă a Judecătoriei, să-și continue activitatea la Curtea de Apel Iași

Președintele Judecătoriei Iași a dat în judecată Consiliul Superior al Magistraturii! CSM a respins solicitarea de a-și continua activitatea în cadrul instanței superioare!
Astfel, recent, Maria Ștefania Lorena Dumitriu a depus la Curtea de Apel Iași o acțiune, în cadrul căreia a acționat în judecată Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Acum, urmează ca instanța să stabilească un prim termen al cauzei în contencios administrativ. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus ambele părți, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Maria Dumitriu a depus la Consiliul Superior al Magistraturii o cerere de continuare a activității la Curtea de Apel Iași

Președintele Judecătoriei Iași, Maria Ștefania Lorena Dumitriu, a cerut în urmă cu câteva luni să își continue activitatea la instanța superioară. Asta, din momentul în care i se va încheia mandatul în fruntea Judecătoriei Iași.
În cererea depusă la Consiliul Superior al Magistraturii, Maria Ștefania Lorena Dumitriu a precizat că dorește ca, de pe 15 iulie 2020, să-și continue activitatea la Curtea de Apel Iași. De remarcat este faptul că șefa Judecătoriei are grad de judecător de curte de apel. În subsidiar, magistratul ieșean a precizat că ar dori să activeze în cadrul Tribunalului Județean, dacă nu este posibilă mutarea la Curtea de Apel.

Consiliul Superior al Magistraturii a respins cererea formulată de președintele Judecătoriei Iași

Pe 4 iulie 2017, Plenul CSM a decis numirea pe funcția de președinte al Judecătoriei Iași, pe o perioadă de 3 ani, a Mariei Ștefania Lorena Dumitriu. La încheierea perioadei de ocupare a funcției, orice magistrat poate cere avansarea la o instanță superioară. Numai că, au precizat cei de la Consiliul Superior al Magistraturii, la o solicitare de acest gen, trebuie ținut cont de posturile vacante. Conform CSM, la Judecătoria Iași există 3 posturi vacante. Același număr de posturi vacante este înregistrat și la Curtea de Apel Iași, potrivit celor de la Consiliul Superior al Magistraturii.

„Pe 4 februarie 2020, Curtea de Apel Iași a precizat că nu este de acord cu solicitarea magistratului în cauză (Maria Ștefania Lorena Dumitriu), de continuare a activității în cadrul acestei instanțe. Curtea a apreciat că se impune ca doamna judecător să-și continue activitatea în cadrul Tribunalului, pentru a dobândi experiență în materia litigiilor de muncă și asigurări sociale, domeniu în care deține doar specializare teoretică, dar și pentru perfecționarea în judecarea cauzelor la instanța de control judiciar”, au precizat cei de la Consiliul Superior al Magistraturii.

Astfel, Consiliul Superior al Magistraturii a respins cererea formulată de Maria Ștefania Lorena Dumitriu, președintele Judecătoriei Iași, de a-și continua activitatea în cadrul Curții de Apel. Pe de altă parte, CSM a admis solicitarea cu privire la continuarea activității la Tribunalul Județean de pe 15 iulie 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *