Prima pagină » National » Președintele Joe Biden a înjurat un jurnalist Fox News. Cei doi nu sunt la primul incident de acest tip

Președintele Joe Biden a înjurat un jurnalist Fox News. Cei doi nu sunt la primul incident de acest tip

25 ian. 2022, 10:20,
în National

Conform presei internaționale, președintele american Joe Biden a înjurat un jurnalist care i-a adresat o întrebare despre inflație și consecințele politice ale acestui fenomen. Acest eveniment a avul loc la o întâlnire cu Consiliul Concurenței, desfășurată în Sala de Est a Casei Albe.

Reporterii din sală au adresat – strigând – mai multe întrebări după comentariile președintelui. Joe Biden și Peter Doocy nu se află la primul incident de acest tip. După această întâmplare, reporterul Fox News a fost sunat de către președintele american, care a ținut să menționeze că nu are o problemă personală cu el.

Joe Biden a înjurat un jurnalist

Peter Doocy, jurnalist Fox News a formulat o întrebare referitoare la inflație

„Credeți că inflația este o vulnerabilitate politică înaintea alegerilor de la jumătatea mandatului?”a fost întrebarea acestuia

Conform Associated Press, în decembrie anul trecut inflația a atins o rată anuală de 7% și apropie de maximul ultimilor 40 de ani și îi afectează nivelul de aprobare liderului de la Casa Albă.

Biden a oferit un răspuns zeflemitor reporterului Fox News, post care îl critică în mod constant pe liderul de la Casa Albă:

„Este un mare atu – mai multă inflație. Ce nemernic prost”, a fost replica președintelui american

În limba engleză, expresia folosită de președinte a fost „What a stupid son of a bitch”. Literal, „son of a bitch” înseamnă „fiu de cățea”, dar deobicei este folosit în sensul de „nenorocit, nemernic”.

Reacția lui Biden a fost surprinsă de camerele video și de microfonul deschis din fața sa.
Ulterior, reporterul Fox News a glumit pe seama incidentului într-o emisiune a postului conservator

„Nimeni nu a verificat spusele președintelui și nu e adevărat”, este de părere Doocy

După incident, șeful statului și-a cerut scuze

El a mai declarat, în emisiunea realizată de Sean Hannity că, deși Casa Albă nu a reacționat imediat, Biden l-a sunat ulterior pentru a aplana conflictul și i-a spus „amice, nu e nimic personal”.

Presa internațională notează că guvernul actual a insistat că are ca obiectiv diminuarea inflației iar președintele Biden și-a reorientat agenda economică în sensul rezolvării acestei probleme.

Peter Doocy și Joe Biden nu se află la prima confruntare de acest gen. Cu toate acestea, este prima dată când președintele a folosit o expresie vulgară, trecând cu vederea faptul că răspunsurile sale sunt consemnate de jurnaliști.

Săptămâna trecută, Biden l-a ironizat pe Peter Doocy, comentând cu privire la întrebările pe care le primește din partea acestuia

„Întotdeauna îmi pui întrebări drăguțe”, a răspuns șeful statelor unite

„Am un întreg catalog”, i-a răspuns jurnalistul.

„Știu că ai. Niciuna dintre ele nu prea are sens pentru mine. Dă-i drumul, întreabă!”, a concluzionat Biden.

Biden crede că Rusia va ataca Ucraina

În cadrul altei conferințe de presă, Joe Biden a răspuns mai multor intrebări cu privire la situația dintre Ucraina și Rusia.  Liderul american este de părere că Vladimir Putin va ataca Ucraina dar că Moscova nu își dorește un război total. Ulterior, administrația prezidențială a dat o declarație prin care clarifică poziția SUA, după ce unii reporteri de la conferința de presă l-au întrebat dacă SUA ar permite o mică incursiune în Ucraina în urma comentariilor sale.

„Dacă forțele militare ruse trec peste granița cu Ucraina, aceasta este o invazie reînnoită și va fi întâmpinată cu un răspuns rapid, sever și unit din partea Statelor Unite. Statele și Aliații noștri”.

În cadrul altui discurs public, Joe Biden a menționat că SUA își va respecta promisiunea sacră de a proteja România, în cazul pornirii unui război ruso-ucrainean, trimițând trupe americane pe teritoriul României. Astfel, Biden a înlăturat că administrația pe care o conduce va retrage trupele din fostele țări membre ale Pactului de la Varșovia, care acum sunt membre ale Alianței, pentru a încheia un acord de reducere a tensiunilor cu Moscova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`