Prima pagină » Actualitate » Președintele interimar APP România și fost ministru al Educației, Liviu Marian Pop, discuție la BZI LIVE, despre pensiile speciale: „Premierul României dă vina şi încearcă un joc politic meschin”
Președintele interimar APP România și fost ministru al Educației, Liviu Marian Pop, discuție la BZI LIVE, despre pensiile speciale: „Premierul României dă vina şi încearcă un joc politic meschin”

Președintele interimar APP România și fost ministru al Educației, Liviu Marian Pop, discuție la BZI LIVE, despre pensiile speciale: „Premierul României dă vina şi încearcă un joc politic meschin”

28 mart. 2023, 23:30,
Simona Ciobanu în Actualitate

Președintele interimar APP România și fost ministru al Educației, Liviu Marian Pop, a discutat la BZI LIVE despre problema pensiilor speciale din România.

De asemenea, invitatul a dialogat în cadrul unei ediții de succes, despre dezbaterea cu privire la pensiile speciale și a expus principalele diferențe dintre pensiile de serviciu și cele menționate anterior.

Liviu Marian Pop la BZI LIVE

Președintele interimar APP România și fost ministru al Educației, Liviu Marian Pop, spune că în cazul pensiilor speciale există soluții, însă se face o dezinformare publică voită și o manipulare „ordinară”.

Liviu Marian Pop a expus faptul că Rareş Bogdan a susținut că partidul PNL va rezolva „în 30 de zile” problema pensiilor speciale, iar acest lucru nu s-a întâmplat nici până în acest moment.

„Soluţii sunt, doar că nu se doreşte. Intenţionat se face o dezinformare publică voită de către toţi actorii politici din Parlament. În sensul în care se amestecă pensile speciale cu pensiile de serviciu. Nu cred că toţi sunt neprofesionişti în Parlamentul României şi aceasta manipulare ordinară a opiniei publice a început cu discursul parlamentarului de la PNL. Domnul Rareş Bogdan ne-a spus atunci că, dacă PNL-ul  ajunge la guvernare, în 30 de zile rezolva problema pensiilor speciale. Ceea ce pune ea în dezbatere este o caricatură.

Fondul problemei este în codul fiscal pentru pensiile aflate în plată. Ceea ce urmează să se calculeze ca formulă de pensii, trebuie făcută o dezbatere sănătoasă. Nu o dezbatere în care se amestecă pensiile în plată, pentru că asta nu face altceva decât sa inducă opinia publică în eroare”, declară președintele interimar APP România și fost ministru al Educației, Liviu Marian Pop

Liviu Marian Pop: „Premierul României dă vina şi încearcă un joc politic meschin”

Președintele interimar APP România și fost ministru al Educației, Liviu Marian Pop, susține că Parlamentul României trebuie să spună direcţia pensiilor speciale, nu pensiilor de serviciu, iar cel care ar trebui să deschidă discuția cu privire la pensiile militare este premierul, deoarece „e militar de carieră”.

De asemenea, Liviu Marian Pop spune că APP are o soluție și face referire la amendamentul domnului Francisc Tobă, prin care se spune că fondul problemei este în codul fiscal.

„Nu are altceva de făcut astăzi Parlamentul decât să spună direcţia pensiilor speciale, nu pensiilor de serviciu. Din punctul meu de vedere, pensiile de serviciu trebuie aliniate cu pensiile militare, iar pensiile militare trebuie aliniate la pensiile militarilor din NATO. Ar trebui să aibă acelaşi sistem de pensionare pentru că la fel ca militarul din Luxembourg, am înţeles că a venit în România să activeze sub steagul NATO, şi militarii romani fac acelaşi lucru. Dezbatere pe care ar trebui să o genereze premierul României, că până la urmă asta e treaba lui, că e militar de carieră. Dar constatăm că premierul României dă vina şi încearcă un joc politic meschin.

Cea mai înaltă poziţie în armată romană a avut-o domnul premier, şeful Statului Major. Păi dacă de la nivelul de premier al României, fost şef de Stat Major, preşedintele partidului aflat la guvernare… tu nu vii clar cu subiect şi predicat să spui că asta este propunerea pe care o facem noi şi arunci în dezbatere parlamentară, unde mulţi nu ştiu nici care e diferenţa între pensia specială şi pensia de serviciu..

Soluţia pe care APP o va propune prin amendamentul domnului Francisc Tobă, fondul problemei este în codul fiscal. Aici va trebui introdusă o completare care să nu ducă la confiscare, practice indicatorul social de referinţă. Adică, în România, un cetăţean care nu poate să lucreze că nu găseşte, i se calculează acel ajutor de şomaj plecând de la indicatorul social de referinţă. Care astăzi este 589 sau 598.

Noi considerăm că în România, un pensionar poate să trăiască cu 20 de indicatoare sociale de referinţă, fără nici o problemă. Chiar 24”, a mai declarat Liviu Marian Pop pentru BZI LIVE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *