Prima pagină » Actualitate » Președintele Hidroelectrica consideră că românii nu trebuie să fie îngrijoraţi de viitoarea iarna
Președintele Hidroelectrica consideră că românii nu trebuie să fie îngrijoraţi de viitoarea iarna

Președintele Hidroelectrica consideră că românii nu trebuie să fie îngrijoraţi de viitoarea iarna

29 sept. 2022, 14:04, 1 ,
în Actualitate

Președintele Hidroelectrica transmite faptul că instituția pe care o reprezintă se pregătește pentru viitoarea iarnă, iar românii nu trebuie să fie îngrijoraţi. Bogdan Badea a mai explicat că nivelul rezervoarelor de apă este unul confortabil.

Asta în condiţiile în care românii fac cu greu față scumpirilor la energie electrică. România își produce aproape în totalitate curentul electric, dar facturile românilor sunt din ce în ce mai mari.

Românii trebuie să fie liniştiţi la iarnă, consideră președintele Hidroelectrica

Bogdan Badea, președinte directoriat Hidroelectrica transmite că românii nu trebuie să fie îngrijoraţi pentru iarnă viitoare mai ales în condiţiile în care compania are suficiente rezerve de apă care pot fi folosite pentru a genera curent electric. Sursa citată a explicat faptul că ultima perioadă a fost una bună din punct de vedere al precipitaților și Hidroelectrica a trecut peste seceta care i-a afectat serios activitatea

„Hidroelectrica an de an s-a pregătit pentru programul de iarnă. Asta înseamnă că focusul a fost pe acumularea unor rezerve de apă suficient de confortabile, de cele mai multe ori peste obligațiile pe care le avem, astfel încât să fim capabili să facem față la vârfuri de consum punctuale sau ori de câte ori suntem ceruți de dispecerul național. Nu vedem niciun motiv pentru această iarnă nici de panică, nici de întreruperi punctuale de consumatori. Este o iarnă ca oricare alta. ” a vorbit Bogdan Badea.

Compania trebuie să gestioneze crizele meteorologice, iar Hidroelectrica a făcut cu brio față disconfortului creat de anomaliile vremii. Bogdan Badea îşi dorește ca Hidroelectrica să îşi crească portofoliul de clienți şi să se implice mai mult în procesul de furnizare.

Hidroelectrica a vândut energie la prețuri rezonabile

Președintele Hidroelectrica a dezvăluit faptul că instituția a vândut energie predictibilă și la preţuri rezonabile. Problema a apărut în momentul în care ”partea cealaltă a mesei” nu a avut acţiuni prudente preferând să cumpere de pe piețele volatile. Lucru care a generat și creșterea prețului la energie.

(…) Comportamentul pe partea cealaltă a mesei nu a fost unul prudent, ci mai mult s-a preferat achiziționarea din piețe volatile, din piețe cum este piața pentru ziua următoare, fapt ce a generat, de fapt, în acest an și anul trecut această creștere explozivă a prețurilor”, a declarat Bogdan Badea.

Este bine de menţionat faptul că, în contextul în care românii au plătit sume halucinante la energie electrică, Hidroelectrica a făcut un profit record. Compania Hidroelectrică este deținută în proporție de 80% de statul român. Hidroelectrica a obținut un profit uriaș bazat pe creșterea prețurilor la energie. În acest contex, cifra de afaceri a crescut cu 66%, până la 2,4 miliarde de lei, iar profitul obținut a crescut cu 79% la 1,3 miliarde de lei, comparativ cu aceeași perioadă anterioară. Așadar, în mod sigur românii care nu își vor putea plăti facturile uriașe la iarnă vor fi acum mai liniștiți pentru că președintele Hidroelectrica transmite un mesaj de calmitate, la fel ca și guvernatorul Mugu Isărescu.

 

Comentarii
  • Domnule presedinte, pentru ca ti-ai permis sa spui adevarul ca sa-i linistesti pe romanii inspaimantati zi de zi de media vanduta cred ca vei fi schimbat cu un yewsman de nadejde care stie sa minta credibil asa cum cer directivele PNL, PSD, mUE si a tovarasului khazar Poponel Zelensky.

    Sa spui un adevar in aceste zile satanice este o crima de neiertat !
    Numai crimele facute cu vaccinul ucigash si cu criza economica indusa se iarta de conducatorii criminali si tradatori ai Romaniei.

    Adica s-au chinuit atata timp VANDUTII semianalfabeti din media sa manance kk nemestecat ca sa-i sperie pe romani, iar dumneata te trezesti sa le spui ca treaba e buna si ca va fi suficient curent electric la iarna ?…

    I-ai tradat pe TRADATORI ?!
    Meriti sa fii demis !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
08 septembrie 2024
08 septembrie 2024