Prima pagină » International » Președintele filipinez, declarații halucinante despre cetățenii care refuză să se vaccineze anti-Covid-19: „Haideţi să mergem să le facem injecţia în timp ce dorm”
Președintele filipinez, declarații halucinante despre cetățenii care refuză să se vaccineze anti-Covid-19: „Haideţi să mergem să le facem injecţia în timp ce dorm”

Președintele filipinez, declarații halucinante despre cetățenii care refuză să se vaccineze anti-Covid-19: „Haideţi să mergem să le facem injecţia în timp ce dorm”

13 oct. 2021, 13:43,
Roxana Butuc, în International

Preşedintele filipinez, Rodrigo Duterte a făcut declarații oficiale haluciante în legătură cu persoanele care nu vor să se vaccineze împotriva noului coronavirus, sugerând imunizarea forță în timp ce aceștia dorm.

De asemenea, acesta și-a asumat vina pentru neputința guvernului filipinez de asigura mai multe doze de vaccin în țară, din cauza faptului că nu se găsește încă o companie care să vândă vaccinul în Filipine.

Președintele filipinez vrea să vaccineze anti-Covid-19 cetățenii în timp ce aceștia dorm

În timpul unui discurs oficial, președintele filipinez Rodrigo Duterte a declarat că intenționează să impună vaccinul anti-Covid-19. Mai mult decât atât, acesta îi încurajează și pe ceilalți să acționeze împreună cu el pentru a merge în casele celor neimunizați și a-i vaccina în somn.

„Problema este reprezentată de cei care nu vor să se vaccineze. Căutaţi-i în satul vostru, haideţi să mergem acolo în timp ce dorm şi să le facem injecţia în timp ce dorm, astfel încât să putem face asta. Dacă nu vor, hai să mergem în casele lor şi să-i injectăm când se lasă noaptea. Eu o voi face, eu voi conduce călătoria”, a declarat Duterte, citat de CNN.

Rodrigo Duterte își asumă vina pentru numărul mic de vaccinări din țară

Cu toate astea, în același președinte filipinez a declarat în același discurs, faptul că își asuma responsabiliatatea pentru lipsa vaccinurilor împotriva noului coronavirus. Acesta a afirmat momentan, guvernul este neputincios pentru că nu poate găsi nicio firmă care să vândă dozele de vaccin în Filipine.

La data de 10 octombrie 2021, din totalul populației din Filipine, aproximativ 23,1 milioane de filipinezi sunt complet vaccinați împotriva Covid-19 și 26,4 milioane de persoane au prima doză.

Amintim faptul că, Organizația Mondială a Sănătății a atras atenția în mai multe ocazii cu privire la faptul că vaccinarea nu este obligatorie. Astfel încât, toate persoanele trebuie să-și dea acordul pentru a primi vaccinul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *