Prima pagină » National » Președintele executiv al UDMR a demisionat. Kelemen Hunor: „Eu aş fi vrut să mai rămână”
Președintele executiv al UDMR a demisionat. Kelemen Hunor:

Președintele executiv al UDMR a demisionat. Kelemen Hunor: „Eu aş fi vrut să mai rămână”

11 dec. 2020, 19:00,
Antonia Ceausu în National

Vineri, 11 decembrie 2020, președintele executiv al formațiunii politice UDMR, Porcsalmi Balint, a demisionat din funcție. Kelemen Hunor, președintele Uniunea Democrată Maghiară din România a vorbit despre această decizie. Acesta a afirmat că nu ar trebui să existe niciun fel de speculație cu privire la renunțarea la funcție a lui Porcsalmi Balint.

De asemenea președintele UDMR a menționat că această hotărâre a fost luată în urmă cu mai mult timp, prezența acestuia în partid fiind de la început o înțelegere între cei doi pe un termen prestabilit.

„Se retrage după formarea guvernului (Porcsalmi Balint – n red). Asta a fost decizia lui, nu de azi, nu de ieri. De fapt, când eu l-am invitat să facă parte din echipă, în 2017, la începutul anului, atunci a zis că vine, dar pentru doi ani de zile, că după aceea are alte proiecte.

Şi, la rugămintea mea, a mai rămas încă un an şi un pic. După europarlamentare l-am rugat să rămână pentru anul 2020, că sunt două alegeri importante – locale şi parlamentare – şi a acceptat”, a declarat Kelemen Hunor, preşedintele UDMR

Kelemen Hunor, despre demisia lui Porcsalmi Balint: „Eu aş fi vrut să mai rămână”

Kelemen Hunor a vorbit despre înțelegerea pe care a făcut-o cu Porcsalmi Balint în 2017. Acesta a menționat că de la început s-a negociat ca demisionarul președinte executiv să fie în componența formațiunii politice inițial pentru doi ani, ulterior renegociind pentru încă un an și jumătate.

„Dar asta a fost înţelegerea. Eu aş fi vrut să mai rămână. Cel puţin până la congresul de anul viitor, dar are alte proiecte, alte angajamente. Deci, nu trebuie căutat nimic altceva, am văzut fel de fel de speculaţii. Pur şi simplu, când a venit în 2017 a şi zis că vine pentru doi ani, am mai prelungit un an şi jumătate, dar atât”, a mai adăugat Kelemen Hunor.

Porcsalmi Balint, președintele executiv UDMR, a demisionat din funcție

În cursul zilei de vineri, 11 decembrie 2020, Porcsalmi Balint, președintele executiv al formațiunii politice Uniunii Democrate Maghiare din România a demisionat din funcție.

„Suntem după doi ani dificili și patru alegeri reușite pentru UDMR. Sunt recunoscător colegilor mei și voluntarilor noștri cu care am luptat împreună. În 2017 am fost ales președinte executiv al UDMR pentru doi ani, iar după alegerile europarlamentare, mi-am contiunat mandatul la cererea președintelui Uniunii. Atunci am stabilit ca după alegerile parlamentare din 2020 să îmi închei această activitate”, spune Porcsalmi Bálint.

Acesta a gestionat campaniile prezidențiale din anul precedent, pe cele locale și parlanmentare din acest an. De asemenea și-a exercitat și atribuțiile executive.

„Pe 6 decembrie misiunea mea s-a încheiat. La finalul negocierilor de formare a noului guvern voi renunța la mandatul de președinte executiv al UDMR. Mulțumesc Uniunii pentru încredere și oportunitate. Sunt mândru de colegii mei și de rezultatele obținute împreună. Mult succes, UDMR!”, este mesajul lui Porcsalmi Bálint.

Pe 9 decembrie, în cadrul ședinței Consiliului Permanent al partidului UDMR, s-a hotărât demiterea liderilor birourilor teritoriale. Zonele vizate au fost Brașov, Sighetu Marmației, Baia Mare și Timiș. András Molnár (Timiș), Levente Novák (Brașov), István Székely (Baia Mare) și Anna Horváth (organizația regională Maramureș, Sighetu Marmației) au fost numiți ca interimari până la alegerea noilor președinți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`