Prima pagină » National » Președintele Consiliului Național PSD, Vasile Dîncu, despre negocierile cu PNL: „Dacă şi ei vor face un efort, se poate guverna”
Președintele Consiliului Național PSD, Vasile Dîncu, despre negocierile cu PNL: „Dacă şi ei vor face un efort, se poate guverna”

Președintele Consiliului Național PSD, Vasile Dîncu, despre negocierile cu PNL: „Dacă şi ei vor face un efort, se poate guverna”

04 nov. 2021, 16:45,
BZI.ro, în National

Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, a declarat, joi, 4 noiembrie 2021,  la Parlament, înainte de întâlnirea PNL-PSD, că pentru negocierea unei majorităţi parlamentare, din partea PSD-ul ar trebui să vină premierul, afirmând faptul că se poate guverna în această formulă, atâta timp cât PNL va face un efort în acest sens.

Întâlnirea privind negocierile dintre cele două partide are loc astăzi, 4 noiembrie, la ora 16.00, la Salonul Spaniol din Camera Deputaţilor. În ceea ce privește membrii care vor face parte din delegaţia PSD se numără Marcel Ciolacu, Vasile Dîncu, Paul Stănescu, Sorin Grindeanu, Gabriela Firea.

Vasile Dîncu, declarații înainte de negocierile PSD-PNL

Într-o declarație dată de președintele Consiliului Național PSD, Vasile Dîncu a explicat faptul că, în ceea ce privește întâlnirea cu cei de la Partidul Național Liberal, discuția va avea în prim plan chestiunile de compatibilitate. Printre acestea vor fi cele care ţin de programul de guvernare. Mai mult decât atât, acesta a mai spus că premierul ar trebui să vină din partea PSD.

„Dacă vor face un efort şi peneliştii, se poate guverna. Este e o chestiune de negociere, nu este un proiect pe care să îl faci înainte. S-a schimbat de atunci situaţia, s-a schimbat aritmetica parlamentară, PNL a pierdut voturi. Nu am vorbit despre portofolii”, a declarat acesta.

Liderul PSD declară că social democrații vor merge la negocierile cu PNL cu un plan de guvernare

Înainte de negocierile cu Partidul Național Liberal, șeful PSD, Marcel Ciolacu a declarat faptul că social democrații au avut o ședință în care au stabilit planul de guvernare cu care vor merge la negocierile cu Florin Cîțu. Acesta a mai afirmat  faptul că membrii PSD au un pus cap la cap atât un proiect de guvernare cât şi mai multe măsuri care trebuie puse în practică imediat. Întrebat despre propunerea de premier, Ciolacu a vorbit că acest lucru se va face la Cotroceni, așa cum este constituțional:

„Mergem cu programul de guvernare și cu măsurile pe care considerăm noi că trebuie luate urgent și chiar suntem optimiști. Trebuie să venim cu o soluție și românii noi considerăm că s-au săturat. Noi vom merge cu propunerea de premier la Cotroceni, așa este constituțional”, a spus Ciolacu.

Alfred Simonis, declară că alianța PNL-PSD are cele mai mari șanse să intre la guvernare

Deputatul social democrat, Alfred Simonis a făcut mai multe declarații în contextul purtării negocierilor între PSD și PNL. Conform acestuia, dupa plecarea lui Ludovic Orban şi a altor parlamentari din PNL, cea mai sigură variantă pentru formarea unui nou Guvern este ca PNL să facă o alianță PSD și nu cu USR din perspectiva majorității parlamentare.

„În acest moment, pe calcule matematice clare, nu pe invenții, PNL cu USR și cu UDMR nu mai pot forma o majoritate în Parlament. Cei de la minoritățile naționale au anunțat că nu mai susțin un astfel de Guvern. Aceste explicații pe care le-am văzut în spațiul public avansate de cei de la PNL și anume că grupul care a migrat de la PNL către Ludovic Orban vor vota un eventual Guvern Cîțu este o glumă atât de proastă, încât nici nu știu cum s-o pot interpreta (…)”, a declarat acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *