Prima pagină » Actualitate » Președintele Consiliului Național al Rectorilor, decizie după cazul abuzurilor sexuale comise de Alfred Bulai
Președintele Consiliului Național al Rectorilor, decizie după cazul abuzurilor sexuale comise de Alfred Bulai

Președintele Consiliului Național al Rectorilor, decizie după cazul abuzurilor sexuale comise de Alfred Bulai

31 iul. 2024, 21:00, 1 ,
BZI.ro, în Actualitate

Președintele Consiliului Național al Rectorilor, Sorin Cîmpeanu, anunță că a avut o ședință, convocată în regim de urgență, după cazul abuzurilor sexuale comise de Alfred Bulai, profesor la SNSPA.

Rectorii au decis elaborarea unui Ghid de bune practici care să „prezinte recomandări referitoare la cele mai riguroase standarde, proceduri si practici naționale și internaționale în domeniul comportamentului inadecvat în mediul universitar.”

„În urma ședinței Consiliului Național al Rectorilor, convocată în regim de urgență în această seară, s-a decis constituirea unui grup de lucru care să elaboreze, înainte de începerea anului universitar 2024/2025, un Ghid de bune practici care să prezinte recomandări referitoare la cele mai riguroase standarde, proceduri si practici naționale și internaționale în domeniul comportamentului inadecvat în mediul universitar.

Din grupul de lucru fac parte experți din 9 universități, precum și reprezentanții celor 5 alianțe studențești reprezentative (ANOSR, UNSR, USR, LSRS și FASMR)”, scrie Sorin Grindeanu.

10 e-mailuri, în mai puțin de 24 de ore, după apelul public făcut către presupusele victime ale lui Alfred Bulai

Reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au anunţat miercuri, 31 iulie, că au primit 10 e-mailuri, în mai puțin de 24 de ore, după apelul public făcut către presupusele victime ale lui Alfred Bulai în care procurorii le cereau femeilor să vorbească, garantându-le protejarea identității.

„Am primit 10 e-mailuri. 10 e-mailuri nu echivalează cu 10 plângeri. Nicio referire la profesorul Pieleanu până acum”, au transmis procurorii, care s-au referit și la sociologul Marius Pieleanu pentru că foste studente ale SNSPA au susținut că şi el le-a hărțuit sexual.

Lor li s-a adăugat și fosta ministră a Justiției Ana Birchall.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a anunțat marți, 30 iulie, că „încurajează orice persoană care deține date relevante să contacteze organele judiciare” la adresa de e-mail [email protected], în contextul în care sociologul Alfred Bulai „ar fi pretins favoruri de natură sexuală” unor studente de la SNSPA. Parchetul a promis că va proteja identitatea femeilor care îl reclamă pe profesor.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *