Prima pagină » Actualitate » Președintele Bulgariei, Rumen Radev, a interzis propaganda LGBTQ in școli! Legea a fost promulgată

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, a interzis propaganda LGBTQ in școli! Legea a fost promulgată

19 sept. 2024, 12:08,
în Actualitate

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, a promulgat legea prin care se interzice propaganda LGBTQ in școli. Legea a fost puternic contestată de activiștii din domeniu care au cerut ca Uniunea Europeană să intervină. Noua lege interzice orice referire sau îndrumare a copilului de grădiniță, gimnaziu sau liceu către orientări sexuale non-convenționale.

Legea este una care a mai fost adoptate în state precum Ungaria sau Rusia. De altfel putem vedea modul în care propaganda LGBTQ+ își impune agenda în numeroase țări printre care și România. De exemplu există o propunere aberantă din partea comunității LGBTQ România prin care se vrea modificarea limbii române prin introducerea formei neutre de gen cu „x” la finalul cuvintelor.

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, a interzis propaganda LGBTQ in școli

Rumen Radev, președintele Bulgariei a promulgat legea care interzice propaganda LGBTQ in școli, stârnind reacții dure din partea comunității de profil din țară. Modificarea codului educațional al țării, care a fost introdusă de partidul Renaștere și susținut în mod neașteptat de partidele pro-Uniunea Europeană, interzice „propaganda, promovarea sau incitarea” „ideilor și opiniilor” LGBTQ+ în școli, fără a preciza detalii suplimentare.

A fost adoptată cu o mare majoritate în parlament pe 7 august și a condus la proteste în toată Bulgaria în ultima săptămână. Cea mai recentă demonstrație a avut loc joi în fața palatului prezidențial.

„Această lege nu este doar o problemă bulgară – este o lege rusă care și-a găsit drumul în inima Europei”, a declarat Rémy Bonny, director executiv al Forbidden Colours, un grup care susține drepturile LGBTQ+, pentru POLITICO’s Brussels Playbook. „Comisia Europeană trebuie să intervină și să tragă Bulgaria la răspundere”.

Desigur, orice nu le convine celor care fac propagandă LGBTQ+ este pusă în cârca Rusiei. Trebuie să subliniem faptul că în aceste momente Europa și o bună parte din USA consideră că este normal ca o persoană născută biologic băiat sau fetiță să se poată considera urs, câine sau veioză.

LGBTQ+ consideră că legea e un atac asupra copiilor

Propagandiștii LGBTQ+ consideră, în mod eronat, că legea care este una normală în orice stat sănătos la cap, că este un atac asupra copiilor. Din aceste considerente mai multe personaje controversate din Parlamentul European i-au scris Ursulei von der Leyen și i-au cerut să ia măsuri condamnând legea.

„Această lege este un atac direct asupra comunității LGBTIQ+ – în special asupra copiilor”, au scris copreședinții grupului Kim van Sparrentak din Țările de Jos și Marc Angel din Luxemburg. „Astfel de lege „anti-propaganda” pun copiii și tinerii în pericol, contribuind la crearea unui mediu amenințător în care copiii LGBTIQ+ pot fi supuși hărțuirii, hărțuirii și riscurilor sporite legate de sănătate.”

Comisia Europeană a declarat pentru POLITICO că, pe 13 august, Dalli a trimis o scrisoare ministrului bulgar al Educației și Științei, Galin Tsokov, „pentru a solicita informații suplimentare despre legislație”.

„Comisia rămâne fermă în angajamentul său de a combate discriminările, inegalitățile și provocările cu care se confruntă persoanele LGBTIQ – inclusiv în educație, așa cum este subliniat în Strategia noastră privind egalitatea LGBTIQ din noiembrie 2020”, a spus un purtător de cuvânt al Comisiei.

Este ireal că se vrea introdusă cu forța o asemenea propagandă. În aceste momente umanitatea este în cumpănă pentru că vedem că drepturile oamenilor sunt interzise. Cel mai recent caz este al campionului mondial și european la Judo care a fost suspendat pentru 5 luni pentru că și-a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris.

Cum poate să ne spună nouă că această lege discriminează în contextul în care vedem cu ochiul liber că cei discriminați sunt tocmai cei care sunt normali, care cred în normalitate. Gestul președintelui Bulgariei, Rumen Radev, care a interzis propaganda LGBTQ in școli este unul firesc și poate și parlamentarii români ar trebui să adopte o asemenea lege pentru normalitate.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`