Prima pagină » International » Preşedintele Bangladeshului, Mohammed Shahabuddin, a dizolvat parlamentul
Preşedintele Bangladeshului, Mohammed Shahabuddin, a dizolvat parlamentul

Preşedintele Bangladeshului, Mohammed Shahabuddin, a dizolvat parlamentul

06 aug. 2024, 18:40,
în International

Preşedintele Bangladeshului, Mohammed Shahabuddin, a dizolvat marţi parlamentul de la Dacca, deschizând astfel calea către formarea unui guvern interimar după ce premierul Sheikh Hasina a fost răsturnată de la putere şi a fugit luni din ţară, transmite dpa, transmite Agerpres.

Președintele Bangladeshului a dizolvat parlamentul marți, deschizând calea pentru noi alegeri în vederea înlocuirii premierului care a demisionat și a fugit din țară după săptămâni de demonstrații împotriva guvernării sale, care au degenerat în tulburări violente.

Președintele Mohammed Shahabuddin a ordonat, de asemenea, eliberarea din arest la domiciliu a liderului opoziției Khaleda Zia. Zia, o rivală de lungă durată a premierului destituit Sheikh Hasina, a fost condamnată pentru corupție de guvernul Hasinei în 2018.

Marți, unele funcții de conducere din armată au fost remaniate. Studenții protestatari au declarat că nu vor permite niciun guvern susținut de armată.

Situația a scăpat de sub control

Străzile din capitala Dhaka păreau mai calme marți, fără noi violențe, în timp ce protestatarii bucuroși se înghesuiau la reședința liderului destituit.Unii s-au pozat cu soldații care păzeau clădirea, unde, cu o zi înainte, protestatarii furioși au jefuit mobilă, tablouri, ghivece de flori și găini, relatează AP. Principalul aeroport din Dhaka și-a reluat activitatea după o suspendare de opt ore.

Protestatarii din Bangladesh au incendiat hotelul de cinci stele Zabeer International din orașul Jessore. Cel puțin 18 persoane au murit în incendiu și peste 50 au fost rănite.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *