Prima pagină » Actualitate » Președintele APP România, Codrin Ștefănescu pentru BZI LIVE: „Un pensionar din România nu va putea să trăiască, să nu moară în iarna aceasta…Nemernicii ăstia de la guvernare fac un genocid…!
Președintele APP România, Codrin Ștefănescu pentru BZI LIVE:

Președintele APP România, Codrin Ștefănescu pentru BZI LIVE: „Un pensionar din România nu va putea să trăiască, să nu moară în iarna aceasta…Nemernicii ăstia de la guvernare fac un genocid…!

08 nov. 2022, 16:43,
B, , h, , în Actualitate

Codrin Ștefănescu a vorbit la BZI LIVE despre mascarada majorării pensiilor ce a avut loc în ultimele zile. În contextul în care licitaţia mincinoasă dintre PSD şi PNL, despre situaţia jenantă în care este implicat ministrul Muncii, Marius Budăi nu are habar cât va fi majorarea de la 1 ianuarie… președintele APP România, clarifică situația ce prezintă situația reală a lucrurilor.

„Guvernul este inconştient, un pensionar nu poate trăi în această iarnă cu 900-1.000 lei pensie. Voi promovaţi o politică de genocid de stat”, a spus Codrin Ștefănescu.

Codrin Ștefănescu, despre pensii la BZI LIVE

În cadrul ediției BZI LIVE din 8 noiembrie, Codrin Ștefănescu a discutat în exclusivitate despre pensiile românilor. Având în vedere că luni, 7 noiembrie, premierul Nicolae Ciucă anunța că liberalii vor propune ca pensiile să fie majorate cu 15% dacă specialiștii vor stabili că bugetul poate susține această majorare, iar PSD a vorbit despre o majorare de cel puțin 10%, deși cifra ar putea crește în funcție de sumele disponibile la bugetul de anul viitor, președintele APP îi trage la răspundere pentru mărturii aberante.

„Statul nu ştie nici cât e pensia minimă, nici câţi pensionari sunt… sunt total depăşiţi. Tot ceea ce este împrejurul nostru este făcut de oamenii ăştia care îşi cer pensia.

Guvernul este inconştient, un pensionar nu poate trăi în această iarnă cu 900-1.000 lei pensie. Voi promovaţi o politică de genocid de stat. Cei pe care i-aţi trimis voi, din Iaşi în Parlament, votează toate aceste călcări în picioare ale noastre! Toţi laolaltă!

Românii mor de foame. Cei care au construit această ţară de la temelii, mor de foame!

Eu am început să mă mulţumesc cu faptul că împreună cu APP reuşim pe o perioadă scurtă să le blocăm aceste accize aberante. Dar asta nu înseamnă că vom câştiga toate bătăliile, de vreme ce alianţele astea votează tot împreună. Este inimaginabil cu ce ne batem, cu o caracatiţă gigantică, care la fiecare cap tăiat, îi cresc altele două în plus. Sunt nişte abuzuri care se fac pe fiecare cap de familie de român inimaginabil.

Mascarada asta cu pensiile este la amânare. Budăi se minte singur, el habar nu are. Oameni buni, în fiecare lună, inflaţia este cu 25,7 % mai mult decât anul trecut. La o pensie de 1.000 de lei, să îi dea pensionarului 150 de lei, pensionarului ce a lucrat 35 de ani pentru ţara asta? Păi nu are ce face cu 150 de lei, de vreme ce preţurile cresc continuu”, a spus președintele APP.

Codrin Ștefănescu : „Cum să stai cu stres că vine statul şi îţi ia casa?”

De asemenea, președintele APP România a reiterat problemele economice ale cetățeanului român ce se află în imposibilitatea de a-și mai achita facturile la utilități. Totodată, Codrin Ștefănescu amintește de implementarea unui fond național românesc ce se vrea a asigura un trai decent pensionar și nu numai.

„Din cele 264 de mii de femei ce ne-au scris pe site, avem aproape 300 de femei care le citesc şi le răspund… și vin chestii grave care sunt legate de economie, de plata facturilor la utilități. Şi sunt incredibil de multe cazuri. Am cerut un raport la INS, care spune că avem aceste probleme la 1,7 milioane de români. Toate aceste date cresc vertiginos în fiecare zi.

Soluţiile pe care le-am prezentat noi Guvernului, nici nu sunt luate în seamă. Le citeşte cineva de la Guvern? Nu! În nici un caz. În schimb ei îşi măresc salariile pentru ei, nu au nici o problemă… Şi vor angajaţi 32,675 de mii de oameni în administraţie… Consilieri, secretare, directori adjuncţi, operaționali, directori de IT… Pentru pensii, 11 miliarde nu avem, dar avem 14 miliarde pentru ăştia.

Scumpiţi energia, gazul, apa, dar pe conductele făcute de pensionarii români.

Noi cei din APP, avem de gând să facem un fond naţional, prin care fiecare pensionar român să primească în decembrie o sumă de 6.500 de euro. În acest fond naţional românesc, vor intra pe lângă tot ce este bun de stat, râu, lignit, etc., să intre şi poporul român. Fiecare cetăţean român va fi parte din acest fond şi va primi acţiuni. Te voi obliga însă pe acest contract, să nu poţi să vinzi acţiunile străinilor sau la bursă. Sau, le poţi lăsa moştenire copiilor. Exact ce fac ei cu fondul norvegian prin care respectă poporul lor, în fondul de investiții românesc, fiecare cetăţean român va deţine acţiuni.

Păi noi dăm străinului tot şi el îşi plăteşte taxele în afară, şi eu spun că nu am să îi dau pensie cetăţeanului român?

Astăzi nu mai pot plăti din pensie nici apă sau căldură, şi vin ăştia şi pun ANAF-ul să îmi ia casa. După ce ai muncit 40 de ani în câmpul muncii şi ai creat generaţii de oameni, să stai cu stres că vine statul şi îţi ia casa!”, a conchis Codrin Ștefănescu.

Președintele APP România, Codrin Ștefănescu, este invitat săptămânal al emisiunii BZI LIVE.

Comentarii
  • oamenii astia de peste 30 ani se acuza intre ei care fura mai mult; nu i mai opreste nimeni?
    noroc cu ue ca ne mai obloga sa furam mai putin prin unele locuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
03 august 2024
03 august 2024