Prima pagină » Actualitate » Președintele APP România, Codrin Ștefănescu a vorbit la „Dezbaterea Zilei” – programul BZI LIVE despre „bugetul foamei” pregătit pentru cetățeni – VIDEO
Președintele APP România, Codrin Ștefănescu a vorbit la

Președintele APP România, Codrin Ștefănescu a vorbit la „Dezbaterea Zilei” – programul BZI LIVE despre „bugetul foamei” pregătit pentru cetățeni – VIDEO

13 dec. 2022, 17:00,
în Actualitate

Codrin Ștefănescu a discutat la „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE despre cum poporul român este supus unor condiții neimaginabile, în baza acestui „buget al foamei”, al acestor taxe aberante ce apar peste noapte.

„Bugetul foamei este facut pentru străini, ca să le satisfacem dorintele pentru interesele lor, multinaționalele lor. Ce nu au înțeles românii din asta? Și noi ne merităm soarta, pentru că în afară de Facebook și like-uri nu facem nimic”, a spus Codrin Ștefănescu.

Codrin Ștefănescu a vorbit la „Dezbaterea Zilei”

Președintele APP Codrin Ștefănescu a vorbit la „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE despre bătaia de joc cu „bugetul foamei” pregătit pentru cetățenii din România. În momentul actual, ne confruntăm cu cele mai mari prețuri la alimentele de bază, urmând ca din ianuarie să mai urmeze alte taxe. Practic, spune liderul APP România, pentru clasa politică de la guvernare, a devenit un lux și simpla cafea de o bea românul.

„Sunt foarte îngrijorat și eu, și colegii mei, dar românii în general sunt îngrijorați. A fost propus astăzi un tabel cu prețurile pentru alimente, ceea ce nu este real, este ireal. Prețurile pe care le-au prezis ei și le-au declarat nu au nici o legătură cu realitatea.

Zahărul este 61,94%, ceea ce este ireal pentru că se dublează. Fiindcă intră acciza pe zahăr, adică pe tot ce înseamnă produs din zahăr, prăjituri pentru copii, bomboane, ciocolată… Inclusiv zahărul brut pe care îl folosim noi să ne facem cafeaua dimineața, care și cafeaua este un lux pentru ei. Aveam taxa deja pe lux. Taxa pe lux înseamnă taxa pe cafeaua pe care o bei, pe berea pe care o bei când vezi Campionatul Mondial de fotbal, este taxa pe ţigări, taxa pe orice fel de băutură alcoolică, chit că provine din România.

Vreau să înțeleagă românii un lucru foarte clar. Taxa pe băutura alcoolică este taxă obligată de stat, inclusiv pe ceea ce producem noi. Și noi producem, că e ușor la țară, la rude, care fac pălincă, fac țuică, vin de casă…

Conform normelor lor și ordonanței lor, noi trebuie să plătim taxă inclusiv şi pentru ceea ce facem noi din moși-strămoși de 2.500 de ani la noi în familiile noastre: vinul ăla de casă, afinata, vişinata, socata… Lucruri din astea pentru care vin străinii. Vin la Poiana Brașov să le bea. Vişinata românească, care este băutură unică pe planetă.

Eh, pentru asta plătești acciză suplimentară de la 1 ianuarie.

La cartofi prețul a crescut cu 39,59% conform INS, uleiul a crescut cu 40,66%, nu știu ce ulei cumpără ăștia de la INS… deci 100% preţul mediu. Margarina, cu care noi, generaţia noastră a crescut, 33,71%”, a spus liderul APP.

Codrin Ștefănescu: „Lipsesc medicamente care sunt de bază”

Liderul APP a vorbit de altfel și despre cele mai scumpe sărbători pe care le-a cunoscut poporul român de la Revoluție. Totodată, Codrin Ștefănescu a deplâns situația medicamentelor și materialelor de bază din spitalele din România, ce par a lipsi cu desăvârșire, în contextul în care nimeni nu își asumă vina și nu se ia atitudine.

„Anul acesta avem cel mai scump Crăciun, sărbători din istoria României de 33 de ani, de la Revoluţie. Cel mai scump din toate punctele de vedere. Este scump pentru că preţurile sunt exorbitante. Este scump pentru că anumite categorii sociale nu-și mai permit să plătească banii ăștia, pentru a-şi aranja minimul de necesar pentru sărbători. Adică pensionarii, cei care lucrează în domeniul de stat și au un salariu până în 2.000 de lei, sunt militarii, poliţiştii, jandarmii… Cei din administrația publică locală… Deci la ce salarii au ei în momentul de faţă, să plăteşti aceste produse pentru a-ți face o masă de familie, de sărbători, de Crăciun, de Revelion e absolut imposibil. Pe lângă asta, calculează că sunt facturile la energie, lumină, gaze, apă, noile taxe care au devenit deja din decembrie impuse, este faptul că te gândeşti că trebuie să cumperi la copii rechizite, bocanci, lucruri simple şi banale… Pe care statul nu le mai subvenționează pentru că prin bugetul de stat pe care ei îl calculează acum, momentan, s-a tăiat de la Sănătate, Educație, de peste tot…restul este praf și pulbere.

Eșecul prețului la medicamente, mărit 100% nu și-l asumă nimeni. Faptul că există în momentul de față pe site-ul Ministerului Sănătății, cele 634 de medicamente care nu se mai găsesc în momentul în farmacii sau în spitale, este doar minimul pe care îl declară ei. Sunt spitale în care lipsește vata.

În spitale lipsesc medicamente care sunt foarte importante pentru operații. Este horror faptul că lipsesc medicamente care sunt de bază. Rafila spune la modul că ‘aşteptaţi că o să vină vremea când o să aveţi de luat’.

Pentru diabet este lipsă de aproape orice. Lipseşte hexacina pentru difterie. Lipsesc din spitalele pentru copii din toată ţara tot ce înseamnă antibiotice pentru copii. Antibiotice banale care nu sunt în spitale pe stoc. Lipseşte tot ce însemnă pentru transplant şi post-transplant”, a conchis Codrin Ștefănescu.

Liderul APP România, Codrin Ștefănescu a discutat la „Dezbaterea Zilei” și despre eșecul Schengen.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *