Prima pagină » National » Președintele AEP, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, a fost trimis în judecată pentru mai multe fapte penale! PNL dorește revocarea acestuia
Președintele AEP, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, a fost trimis în judecată pentru mai multe fapte penale! PNL dorește revocarea acestuia

Președintele AEP, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, a fost trimis în judecată pentru mai multe fapte penale! PNL dorește revocarea acestuia

10 dec. 2021, 15:04,
în National

Constantin-Florin Mituleţu-Buică, președintele AEP pare să fie la final de mandat după ce a fost trimis în judecată pentru mai multe fapte penale. PNL vor revocarea sau demisia acestuia după ce șeful Autorității Electorale Permanente a fost trimis în judecată de către Parchetul General pentru trei infracţiuni de serviciu.

Constantin-Florin Mituleţu-Buică nu se află la primul scandal după ce în trecut a fost acuzat că ar fi plagiat  sute de lucrări din teza de doctorat.

Constantin-Florin Mituleţu-Buică, șeful AEP a fost trimis în judecată, iar PNL cere demiterea acestuia

Concret, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, este acuzat de mai multe fapte penale referitor la faptul că ar fi concediat în mod abuziv mai mulți angajați. Dosarul este instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 iar în parlament a ajuns informarea asupra acestui aspect. De altfel, PNL dorește revocarea sau demisia șefului AEP.

Vă menționăm faptul că Constantin-Florin Mituleţu-Buică, are rang de ministru iar demiterea acestuia se poate face doar pentru motive temeinice de către plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului.

Preşedintele AEP a plagiat peste o sută de pagini din teza de doctorat

Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mitulețu-Buică, a plagiat teza de doctorat. Astfel, mai mult de jumătate din teza sa pe care a susținut-o în anul 2016 la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” (UNAP) a fost copiată.

Fost membru al Partidului Social Democrat, Mitulețu-Buică a fost numit în anul 2019 președinte al Autorității Electorale Permanente după ce a fost propus, susținut și votat în Parlament chiar de partidul al cărui membru a fost.

”Șeful Autorității Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mitulețu-Buică, a plagiat mai bine de jumătate din teza de doctorat pe care a susținut-o la Universitatea Națională de Apărare.

Când l-am sunat ieri și l-am întrebat cum se cheamă titlul tezei sale de doctorat, Mitulețu-Buică nu a știut să-mi spună. „Nu vi l-aș spune complet acuma pentru că sunt la spălătorie și sunt prins cu niște treburi”, mi-a răspuns acesta.

Când l-am întrebat dacă a plagiat, mi-a zis că „din punctul de vedere al documentelor pe care le are nu a plagiat”. Adică, autorul are nevoie de documente ca să știe dacă a plagiat sau nu. spunea la acea vreme jurnalistă Emilia Șercan

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *