Prima pagină » International » Președinta Comisiei Europene, în izolare după ce a intrat în contact cu o persoană cu COVID-19

Președinta Comisiei Europene, în izolare după ce a intrat în contact cu o persoană cu COVID-19

05 oct. 2020, 11:47,
în International

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat luni că va intra în autoizolare până marţi pentru că a participat la o întâlnire cu o persoană cu test pozitiv la noul coronavirus, transmite Reuters.

„Am fost informată că am participat marţea trecută la o întâlnire la care a asistat o persoană testată ieri pozitiv la COVID-19”, a scris Ursula von der Leyen pe Twitter.

Președinta Comisiei Europene se autoizolează

Preşedinta Comisiei Europene a precizat că, potrivit procedurii, este nevoită să se autoizoleze.

„În conformitate cu regulile în vigoare, mă autoizolez, prin urmare, până mâine dimineaţă. Am fost testată negativ joi şi voi fi testată din nou astăzi”, a mai precizat şefa Comisiei Europene.

Ludovic Orban, contact direct cu o persoană confirmată cu COVID

Altfel, premierul Ludovic Orban este suspect de COVID. Ludovic Orban și-a anulat toate planurile oficiale după ce ar fi intrat în contact cu o persoană confirmată pozitiv cu virusul din Wuhan.

Conform informaţiilor existente până la momentul transmiterii ştirii, premierul Ludovic Orban şi-a anulat toate întâlnirile oficiale pe care le avea. Acesta urmează să fie testat în cursul zilei de luni, 5 octombrie 2020.

Potrivit surselor media, premierul Ludovic Orban este contact direct cu o persoană confirmată cu virusul COVID. Situaţia a fost generată de faptul că Ludovic Orban i-a acordat un interviu jurnalistului Silviu Mănăstire, de la B1 TV, iar acesta a fost ulterior testat pozitiv cu coronavirus.

Ludovic Orban a mai fost izolat timp de 14 zile

La începutul pandemiei, Ludovic Orban s-a autoizolat. Acesta, împreună cu Guvernul PNL erau contacti direcţi cu o persoană care fusese confirmată cu COVID. În martie, Guvernul PNL a trecut prin momente dificile după ce au fost nevoiţi să stea în izolare mai multe zile.

„Toți membrii BPN al PNL se vor izola la domiciliu. Toți senatorii din grupul senatorial PNL au obligația să se autoizoleze. Nu așteptăm ancheta epidemiologică. Am cerut Ministerului Sănătății un mecanism rapid de anchetă epidemiologică în PNL. Miniștrilor prezenți și membrilor BEX PNL li se vor prelua probe pentru diagnostic rapid. După prelevare, toți se vor izola la domiciliu. Ca premier în exercițiu, mă voi izola la Vila Lac 1 de unde ne vom exercita toate atribuțiile’, declara atunci Ludovic Orban.

Care este starea de sănătate a lui Donald Trump

Starea preşedintelui SUA nu este tocmai bună la cum se simte Donald Trump. Semnele sale vitale din ultimele 24 de ore au fost foarte îngrijorătoare, a declarat o persoană familiară cu starea de sănătate a acestuia, care a mai afirmat că următoarele 48 de ore vor fi critice.

Aceste dezvăluiri au fost făcute în urma unui articol apărut în presa din Statele Unite, potrivit căruia o echipă de medici a declarat că acesta ”se simte foarte bine”. Unul dintre medici a declarat că Trump le-a spus: ”aş putea să plec de aici astăzi”.

Următoarele 48 de ore sunt critice

La cum se simte Donald Trump în acest moment, următoarele 48 de ore sunt critice, cel puţin aşa precizează sursa, care a dorit să rămână anonimă, în presa din SUA.

Donald Trump, în vârstă de 74 de ani, a părăsit Casa Albă şi a fost mutat vineri la Walter Reed Naţional Military Medical Center de lângă Washington, la doar câteva ore după ce a fost diagnosticat cu COVID-19.

Sean P. Conley, medicul de la Casa Albă, a declarat sâmbătă reporterilor, în faţa spitalului, că Trump nu a avut dificultăţi de respiraţie şi că nu i s-a administrat oxigen la Walter Reed.

”Echipa şi cu mine suntem extrem de mulţumiţi de progresele realizate de preşedinte”, a spus Conley. El a refuzat să dea un calendar pentru posibila externare a lui Trump din spital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *