Prima pagină » Sanatate » Remedii naturiste » Preparatul 100% natural care poate inlocui paracetamolul
Preparatul 100% natural care poate inlocui paracetamolul

Preparatul 100% natural care poate inlocui paracetamolul

03 sept. 2015, 04:55,
în Sanatate
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:60000;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}

Unii il numesc "Paracetamol de casa" si asta pentru ca este la fel de eficient, dar avantajul este ca in componenta sa intra doar ingrediente naturale. Preparatul de mai jos este recomandat in caz de artrita, dureri articulare, migrene, nevralgii, dureri musculare, dureri de dinti, febra si raceala, cistite, etc. Pentru a-l prepara luati-va o unitate de masura (lingura, de exemplu) si amestecati omogen din urmatoarele plante, sub forma de praf: 2 parti gheara-diavolului (Harpagophytum procumbers), 2 parti cretusca (Filipendula ulmaria), 1 parte curcuma (Curcuma longa), 1/2 parte ghimbir (Zingiber officinale), 1/2 parte tamaie indiana (Boswellia sacra).

Amestecati ingredientele si pastrati preparatul intr-un borcan inchis ermetic, tinut in loc racoros, ferit de umiditate si lumina puternica. Se ia pana la o lingurita cu varf/zi (aproximativ 8 g), esalonat dupa nevoie in doze mici, de un sfert de lingurita la 2 ore. Se poate lua direct, cu miere sau in ceai. Nu se recomanda copiilor, femeilor insarcinate sau care alapteaza si persoanelor cu sensibilitate digestiva (gastrita, ulcer).

Accesibil ca pret, medicamentul se elibereaza fara reteta si este eficient impotriva febrei si durerilor de cauze diverse. Atentie insa: supradozajul, precum si unele forme de paracetamol pot pune probleme! Paracetamolul este un medicament cu slaba actiune antiinflamatoare si puternica actiune analgezica si antifebrila. Este util, deci, in caz de raceli, de gripa si de dureri diverse, precum cele musculare, de cap sau din formele usoare de artrite. Spre deosebire de aspirina, care poate afecta stomacul, paracetamolul poate pune probleme ficatului. Toxicitatea hepatica este una dintre cele mai importante reactii adverse ale paracetamolului, motiv pentru care se recomanda respectarea dozelor indicate in prospect. De altfel, persoanelor care sufera de hepatita sau de insuficienta hepatica le este contraindicat.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`