Prima pagină » Actualitate » Preotul Vasile Ioana, despre vaccinarea anti-COVID-19: „Cei care se vaccinează să nu se învrăjbească cu ceilalți“

Preotul Vasile Ioana, despre vaccinarea anti-COVID-19: „Cei care se vaccinează să nu se învrăjbească cu ceilalți“

11 ian. 2021, 13:16,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Preotul Vasile Ioana a vorbit despre despre vaccinarea anti-COVID-19, preotul le cere enoriașilor să nu lase problema vaccinării să-i învrăjbească.

„Dumnezeu nu ne vrea proști, ne vrea inteligenți și informați. Patriarhia cu Ministerul Sănătății își dau mâna pentru a ajuta oamenii și este un lucru minunat și îi rog pe oameni să nu se învrăjbească, să nu se creeze această polarizare care strică pacea socială. Oamenii vorbesc răstit pentru că în momentul ăsta pare că a intrat această dihonie a discordiei între noi“, a spus preotul Vasile Ioana.

Preotul Vasile Ioana: „ Dacă vecinul meu nu se vaccinează nu înseamnă nici că este educat, nici nimic“

Preotul a transmis că, indiferent dacă alegem să ne vaccinăm sau nu, trebuie să „ne iubim unii pe alții și să ne respectăm“.

„Haideți să promovăm pacea, să luam decizia cu pace, să ne iubim unii pe alții și să ne respectăm. Dacă vecinul meu nu se vaccinează nu înseamnă nici că este educat, nici nimic. Toți suntem români și avem o responsabilitate. Este limpede că în fața acestei pandemii, ca să eliberăm spitalele de această colmatare incredibilă, ar trebui să ieșim din propriul egoism și conservatorism și să luăm o decizie”, a adăugat preotul Vasile Ioana.

Biserica Ortodoxă a făcut apel la o informare corectă a populației în privința vaccinării anti-COVID, iar Arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muscelului anunţă că se va vaccina împotriva Covid-19 atunci când îi va veni rândul şi le cere credincioşilor să se informeze despre vaccinare doar din surse sigure şi autorizate, pentru a nu cădea victime dezinformărilor.

Părintele Francisc Doboș, despre vaccinare: „Aghiasma e împotriva dracilor, vaccinul e împotriva COVID!“

Părintele Francisc Doboș a scris un mesaj pe Facebook pentru credincioși dîn legătură cu vaccinarea anti-COVID-19. Părintele Francisc Doboș le cere credincioșilor să nu confunde aghiasma cu vaccinul contra COVID-19.

„Aghiasma e împotriva dracilor. Vaccinul împotriva covidului. Ok?! Nu le confundați. Dar pot fi administrate simultan. Bonus: luată pe stomacul gol, aghiasma îndepărtează conspirațiile și înmoaie inimile împietrite”, a scris părintele Francisc Doboș pe pagina sa de Facebook.

Părintele Francisc Doboș: „ Aghiasma purifică, face referire la apa Botezului, ne eliberează de duhuri rele“

Părintele Francisc Doboș a explicat semnificația mesajului său, spunând că aghiasma purifică și ne eliberează de duhuri rele.

„Oamenii au nevoie de niște explicații care nu pot fi date așa, în ore de curs de credință. Aghiasma purifică, face referire la apa Botezului, ne eliberează de duhuri rele, de ceea ce este rău, dar noi avem credința, care funcționează și pe bază de rațiune. Credință și rațiune – Dumnezeu ni le-a dăruit pe amândouă, să nu folosim una împotriva celeilalte. Asta înseamnă că noi, în credința noastră, nu spunem că tot ce este religios înlocuiește tot ceea ce înseamnă medicament. Funcționează fiecare pe căile proprii”, a precizat părintele Francisc Doboș.

Patriarhul Daniel susține campania de informare privind vaccinarea anti-Covid-19

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a anunțat că Biserica Ortodoxă Română va difuza materiale informative despre vaccinare în eparhii, printr-o broșură intitulată “Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură.”, se arată într-un mesaj transmis de Ministerul Sănătății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
31 august 2024
31 august 2024