Prima pagină » National » Preotul Alin Pășcuţa a murit de embolie pulmonară. Avea 39 de ani şi ieşise pozitiv la testul COVID
Preotul Alin Pășcuţa a murit de embolie pulmonară. Avea 39 de ani şi ieşise pozitiv la testul COVID

Preotul Alin Pășcuţa a murit de embolie pulmonară. Avea 39 de ani şi ieşise pozitiv la testul COVID

07 ian. 2021, 11:54,
BZI.ro, în National

Preotul Alin Pășcuţa a murit de embolie pulmonară la vârsta de 39 de ani. Acesta slujea în localitatea bihoreană Sânmartin unde s-au declarat trei zile de doliu. Tristul eveniment a avut loc în ajunul Bobotezei, din cauza unei embolii pulmonare, informează bihon.ro.

Bărbatul fusese depistat cu coronavirus în urmă cu cinci săptămâni.

Preotul Alin Pășcuţa a murit

Potrivit apropiaţilor, preotul spunea că se simte mult mai bine în ultimele zile, din acest motiv vestea morţii sale a surprins pe toată lumea.

Preotul Alin Pășcuţa era tatăl unei fetiţe. Anunţul decesului a declanșat un val de reacții pe rețelele de socializare, enoriaşii exprimând condoleanțe față de familia îndoliată.

„Este o tragedie. Plânge lumea pe stradă de când s-a aflat că preotul Alin Pășcuţa a încetat din viață în urma unei embolii pulmonare. Era internat în spital de 5 săptămâni în urma infecției cu coronovirus. Acum două zile am vorbit cu el, se pregătea să vină acasă. Vestea morții a fost un șoc pentru toată lumea”, a declarat primarul Cristian Laza pentru sursa citată.

Alin Pășcuţa este fiul fostului preot din Sânmartin și de numele aceste familii se leagă ctitoria bisericii din Sânmartin. În aceste condiții, primarul Cristian Laza a convocat Consiliul Local Sânmartin pentru a declara trei zile de doliu local în comună, în memoria preotului paroh Alin Păscuta de la Parohia Ortodoxă „Buna Vestire”.

„Primarul Cristian Laza a convocat azi, de la ora 13:00, Consiliul Local Sânmartin pentru a declara zilele de 05,06 și 07 ianuarie 2021 zile de doliu local în comună Sânmartin, în memoria iubitului preot paroh Alin Păscuta de la Parohia Ortodoxă „Buna Vestire” din Sânmartin. În aceste zile vor fi interzise desfășurarea activităților cultural-artistice sau sportive pe raza comunei Sânmartin. Bunul Dumnezeu să-l odihnească!”, este anunţul postat pe pagina de socializare a Primăriei Sânmartin.

Un preot paroh din Iaşi s-a spânzurat la finele anului trecut

Preotul Alin Pășcuţa a murit de embolie pulmonară la vârsta de 39 de ani. La finele anului trecut, la Iaşi, preotul din localitatea ieşeană Coarnele Caprei a recurs la un gest extrem. Aceasta şi-a pus capăt zilelor pe 10 decembrie 2020. Preotul paroh a fost găsit spânzurat în podul casei sale din municipiul Iaşi.

Crauciuc Cabur Imanuel Liviu avea 42 de ani. El a fost găsit de sora lui, care a sunat la 112 în jurul orei 20:20, însă se pare că l-a găsit pe preot spânzurat în podul casei cu un cablu electric în jurul orei 19:30. Când a fost găsit, avea semnele de deces instalate și nu s-a mai putut face nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *