Prima pagină » Titlurile zilei » Preoteasa Alina Apostol face încă un cadou firmelor de consultanță! O societate înființată acum 2 luni a primit 30.000 de euro. Este același client al primăriței, care nu și-a mai inclus nevasta– FOTO

Preoteasa Alina Apostol face încă un cadou firmelor de consultanță! O societate înființată acum 2 luni a primit 30.000 de euro. Este același client al primăriței, care nu și-a mai inclus nevasta– FOTO

31 mai 2023, 02:00, 17 ,
Ciprian BOARU în Titlurile zilei

Dragoș Samoilă a înființat altă firmă, unde soția nu a mai fost racolată ca asociată. Cu societatea Pro Consulting Buildings SRL s-a mai lipit la un contract la Primăria Ciortești, județul Iași, condusă de preoteasa PNL Alina Apostol. Afaceristul susține că nu este afiliat politic și că încearcă să pună umărul la dezvoltarea comunităților locale, adică prin încasarea sumelor din contractele de consultanță

Primăria Ciortești cheltuie 30.000 euro pentru servicii de consultanță

Primăria Ciortești cheltuie 30.000 euro pentru servicii de consultanță

Alina Apostol, primărița liberală din comuna Ciortești, județul Iași, face ravagii cu banii publici. Cunoscută pentru achizițiile exorbitante, preoteasa satului îndestulează firmele de consultanță cu sume importante. În special, firmele conduse de Dragoș Samoilă, apropiat de PNL. Spre exemplu, afaceristul a reușit pe această filieră să cumpere și o parte din lacul Aroneanu, din localitatea condusă de primarul liberal Benoni Moruzi, ca să deschidă locația de evenimente „Liria Events”. Revenind la Ciortești, pe data de 29.05.2023, Dragoș Samoilă a primit, prin încredințare directă, un contract de consultanță în valoare de 152.592 de lei, fără TVA, aproape 30.000 de euro.

Însă contractul nu a fost atribuit către firma Pro Consulting Expert cu care participa, de obicei, Samoilă în Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Acum, contractul de la Ciortești a fost câștigat cu Pro Consulting Buildings SRL, înființată recent, pe data de 23.03.2023. Pe scurt, firma nu are nicio experiență. Dacă în prima societate mai apărea asociată și Mihaela Samoilă, soția afaceristului, în firma deschisă recent, Dragoș Samoilă apare ca administrator și unic asociat. În edițiile trecute ale BZI a fost prezentată situația în care Alina Apostol a cheltuit sume importante pentru dotarea noului sediu al primăriei cu mobilier și draperii. Contractele au fost de 55.000 de euro.

Preoteasa Alina Apostol vrea să deschidă un centru de zi pentru vârstnici

Primăria Ciortești a încredințat contractul de consultanță privind obținerea finanțării pentru construirea unui centru de zi pentru vârstnici. Cererea ar urma să fie depusă în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Servicii de consultanță în vederea întocmirii dosarului cererii de finanțare nerambursabilă, implementare proiect, stabilirea eligibilității proiectului de investiție și încadrarea în programul de finanțare, verificarea documentațiilor primite de la beneficiar, în vederea conformării cu condițiile programului de finanțare, pregătirea dosarului de finanțare, întocmirea cererii de finanțare și a documentelor anexă, depunerea documentației în cadrul aplicației electronice a finanțatorului, asistența pe perioada evaluării proiectului”, sunt câteva dintre serviciile ce trebuie asigurate de societatea Pro Consulting Buildings SRL.

Primăria Ciortești a achiziționat și un autoturism electric pentru plimbările Alinei Apostol.

Dragoș Samoilă spune că încasează banii după obținerea finanțării: „Este o primărie harnică”

 Familia Samoilă are numai cuvine de laudă la adresa primăriei Ciortești

Familia Samoilă are numai cuvine de laudă la adresa primăriei Ciortești

Contactat de reporterii BZI, Dragoș Samoilă a oferit mai multe explicații legate de apariția noii firme.

„Noi lucrăm în mai multe domenii de activitate. Nu vrem să cumulăm mai multe domenii de activitate pe o singură firmă. Sunt prevederi legislative care permit un număr limitat de firme cu aceiași asociați (despre neparticiparea în firmă a soției – n.r.). În comuna Ciortești este o primărie harnică”, spune Samoilă, în contextul în care în 2022 a încheiat alte 5 contracte de consultanță cu Primăria Ciortești, în valoare totală de 225.000 de lei, prin intermediul altei firme.

Totodată, afaceristul a precizat că este alături de proiectele comunității și că încasează banii de pe consultanță după obținerea finanțării.

„Nu am nicio legătură cu partidele politice, lucrăm cu primăriile. Sunt foarte multe programe de finanțare și nu sunt așa multe firme de consultanță. Trebuie ca ambele părți să-și asume riscuri. Eu încasez banii după obținerea finanțării. Sunt firme care iau banii la depunere. Venim în sprijinul primăriilor ca să obținem cel mai bun punctaj”, a detaliat Dragoș Samoilă, fără să lămurească dacă a ratat vreo finanțare.

Prin societatea Pro Consulting Expert SRL, folosită de Samoilă în relațiile cu instituțiile publice, s-a înregistrat, în 2022, o cifră de afaceri de 4 milioane de lei, profit de 1,9 milioane de lei și un număr de 17 angajați. Din 2016 până în 2022, valoarea contractelor a fost de 21 milioane de lei, aproape 4 milioane de euro.

Alina Apostol: „A fost ca un mort în dulap”

Primărița Alina Apostol parcă e îndrăgostită de munca depusă de Dragoș Samoilă

Primărița Alina Apostol parcă e îndrăgostită de munca depusă de Dragoș Samoilă

Contactă telefonic, primarul Alina Apostol a precizat că a ales firma lui Samoilă pentru că nu trebuie să plătească consultanța înainte de obținerea finanțării. Deși  inițial a declarat că nu verifică firmele care vin cu oferte, nu a negat relația cu afaceristul.

„Am primit o ofertă de la o firmă cu plata la succes. Nu știu ce firmă depune ofertă. Îl cunosc pe Dragoș Samoilă, toată lumea îl cunoaște. Este cea mai bună abordare cu plata la succes. Am pățit și altfel, a fost ca un mort în dulap, o firmă s-a văzut cu 20-30.000 de lei și nu am obținut finanțare. Vine Curtea de Conturi și întreabă unde a dus hârtiile. Nu fac proiecte ca să stea hârtiile în dulap”, a declarat primărița din Ciortești.

Centrul destinat persoanelor vârstnice este un proiect ce va fi depus împreună cu localitatea Dolhești, grupul țintă fiind de 6.921 de persoane din ambele comune. Vârstnicii vor primi o masă zilnică, servicii de recuperare, psihoterapie. Valoarea proiectului este de 1,2 milioane de euro. Dacă finanțarea va fi asigurată, noul centru va funcționa într-o clădire cu regimul de înălțime P+2, ce va fi construită lângă vechiul sediu al Primăriei Ciortești. Suprafața imobilului va fi de peste 800 de metri pătrați.

Preoteasa Alina Apostol face încă un cadou firmelor de consultanță și nu pare să se oprească.

Comentarii
  • Alina Apostol si preotul Ionut stau cu acte doar pentru a nu strica “tabloul de familie” si pentru a nu pierde preotul parohia! In rest ei sunt “divortati” demult…..

  • Acrii sunt strugurii!

  • Pai anunta Mitropolia daca stii si ai date concrete ca sunt despartiti de mult.

  • Nu e o nouate… si ei sunt oameni. Unele preotese se joaca de-a numele de prezbitere cum de fapt se numesc in Biblie. Unii preoti sau insurat din interes sa primeasca parohie, altii din dragoste. Prezbitera nu mai are voie sa se recasatoreasca, dar in zilele de azi fiecare alege ce vrea, adica il trage de par pe Dumnezeu Hristos.

  • Preoteasa este o frumoasa și are și suflet bun.
    Doamne ajuta părinte!

  • Preoteasa cam cam canta la microfon in genunchi in Biroul Oval al lui TABLA

  • Ce va roade pizma de invidie…
    Doamna este într-adevăr o femeie frumoasa și cu realizări pentru comuna pe care o conduce în calitate de primar.
    Ataca misoginii,frustrații și doamnele urate probabil…
    Ce bine-ar fi unii primari,bărbați,să facă ce-a făcut doamna!
    Succes pe mai departe doamna Apostol!

  • Cum ii spuneti ei preoteasa,asa puteti sa-i spuneti si preotului primar.

  • Inteleg ca bastinasii de acolo au votat-o pentru ca e frumoasa. Au confundat alegerile locale cu un concurs de miss. Asta explica multe, includiv evolutia votului romanesc de la „vrem pe Roman sa ne foota” la „vrem pe Alina sa ne-o suga”. De unde concluzia ca romanii voteaza cu poola. Si ca poola.

  • Voi nu vedeti cat de saraci sunt aia din poza de familie?! Omul i-a dat nevestei sa parte un costum de-al lui, mai vechi. Doar ca ei ii este putin cam mare. O sa-i cumpere unul pe masura ei cand o avea bani. Pana atunci parta cu 5 masuri peste.

  • Cata poola a indesat domnul Tabla in coana preoteasă…. Numai Doruș de la ApaVital stie cum e cu conducta in gatul doamnei preotese

  • Toma necredinciosu’

    Dorus, saracul. L-am vazut duminica la masa la Hanoi linga Palas cu fetita. Are un handicap, e bolnava saracuta…. A venit Dorus cu un A6 nou si sotia cu un Q3 nou. Adica ce sa vezi, fiecare cu bolidu’ lui…. Radeau si se distrau si la copil nu se uitau!!!

  • @@@Astia care scrieti de bine de primaritza Apostol!!! A dat pisda gratis sau ati prins contracte cu Primaria??? La cata sula a luat saraca preoteasă….Marele Alb se Înegreste 👏🏻

  • Asta este nivelul unora de prin satele Moldovei.Se observă după limbajul folosit in comentarii.Badaranism,mârlănie ,grobianism si atotstiutori a vieții intime a altora,în speta primăriței.Au pândit ei prin gaura cheii.Bine zicea altcineva mai sus:,,Vulpea când n-ajunge la struguri, zice că sunt acri!”
    Dar despre soția,fiica,sora,mama voastră, v-ar placea să comenteze cineva folosindu-se asemenea josnicii și uzitând de asemenea vulgarități?
    Una e sa fii glumeț,ironic,sarcastic și alta este sa fii nerușinat!

  • Vedeti-va bah de krvele din familia voastra si de alcoolicii de la voi din ograda. Mari idioti cu drept de vot.

  • Este ceva „normal” în România… Suntem un trust care are în componență și companii care prestează printre altele și servicii consultanță, exact ce prestează și firma „binecuvântată” din material. Dar la noi genul acesta de servicii este cu 70% mai mic… Dar neavând „suport politic” nu prea suntem „asaltați” de primari… Dar ne descurcăm pe restul serviciilor pe care le prestam. Suntem 15 companii partenere, iar spectrul nostru de servicii este larg, deci nu stam cu mâna întinsă și cu căciula in mână la „vătafii politici”… Asta este societatea din păcate…

  • Cineva care cunoaste

    S-o pupati in c.r pe preoteasa… daca face nu e bine, daca nu face iar nu e bine… aveti alesi doar primari spagari si betivi si cand vedeti o femeie va tremura chilotii de invidie ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 august 2024
06 august 2024