Preot, prins beat criță la volan! Iată ce decizie au luat judecătorii ieșeni în cazul său! (EXCLUSIV)

Preot, prins beat criță la volan! Iată ce decizie au luat judecătorii ieșeni în cazul său! (EXCLUSIV)

23 iul. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un preot care a fost prins beat criță la volanul unei mașini a fost pedepsit definitiv de magistrații ieșeni. Astfel, recent, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au respins apelul formulat de Dumitru Gâlcă. Inițial, fața bisericească a primit o pedeapsă de 1 an de închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe

Un preot care a fost prins beat la volanul unui autoturism a fost pedepsit de magistrații ieșeni. Așadar, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au respins recent apelul formulat de Dumitru Gâlcă.

„Instanța respinge, ca nefondat, apelul formulat de inculpatul apelant Dumitru Gâlcă împotriva sentinței penale din data de 6 martie 2022. Definitivă”, au precizat magistrații ieșeni.

Inițial, fața bisericească a primit o pedeapsă de 1 an de închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, sentința fiind emisă de Judecătoria Bârlad. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Preot, prins beat criță la volan, cu o alcoolemie mare

Procesul preotului Dumitru Gâlcă a început în urmă cu aproximativ un an. Procurorii l-au trimis în judecată, sub acuzația de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

„Pe data de 9 noiembrie 2020, în jurul orei 17.30, poliţiştii din cadrul IPJ – Secţia 5 Poliţie Rurală, efectuând serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier pe drumul public din localitatea Lupeşti, au procedat la oprirea în trafic a autoturismului Dacia. După stabilirea identităţii şoferului în persoana inculpatului, întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost dus la Poliţie, unde a fost testat cu aparatul alcooltest la ora 17.46, rezultând o concentraţie de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat”, au afirmat anchetatorii.

Preotul Dumitru Gâlcă a recunoscut comiterea faptei

La scurt timp, preotul Dumitru Gâlcă a fost transportat la spital, unde i s-au recoltat două probe de sânge, rezultând o alcoolemie de 2,21 grame la mie (pentru proba prelevată la ora 18.10) şi 1,92 grame la mie (pentru proba prelevată la ora 19.10).

„Cu ocazia audierilor, inculpatul a declarat că, pe data de 9 noiembrie 2020, a consumat la domiciliu două sticle cu bere de 0,75 litri. Ulterior, în jurul orei 17.30, acesta a fost sunat de prietenul său, care 1-a invitat la un grătar în localitatea Mânzăteşti. El a urcat la volanul autoturismului Dacia pentru a se deplasa în localitatea Mânzăteşti. În timp ce se afla pe drumul public din localitatea Lupeşti, a fost oprit de un echipaj de Poliţie. Ulterior, acesta a fost dus la spital, unde i s-au prelevat două probe biologice. Valoarea extrem de mare a alcoolemiei și faptul că inculpatul a adoptat extrem de ușor comportamentul infracțional, în ciuda vârstei și a pregătirii sale de preot, determină instanța de apel să considere că, prin condamnarea penală și plasarea inculpatului sub supraveghere, poate fi atins scopul pedepsei”, au concluzionat judecătorii ieșeni.

Astfel, acum, preotul prins beat la volan s-a ales cu o condamnare definitivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *