Prima pagină » Titlurile zilei » Premoniții ciudate, în versuri, ale preotului ieșean Radu Diaconu, cu puțin timp înainte să moară subit: „Aș vrea să plec acuma la Domnul meu cel bun” (EXCLUSIV)

Premoniții ciudate, în versuri, ale preotului ieșean Radu Diaconu, cu puțin timp înainte să moară subit: „Aș vrea să plec acuma la Domnul meu cel bun” (EXCLUSIV)

11 iul. 2022, 02:00, 8 ,
Dragos Savin în Titlurile zilei

Moartea preotului Radu Diaconu a căzut ca un trăsnet peste prietenii și familia acestuia. Imediat după ce acesta s-a stins, printre prietenii săi a început să circule o poezie pe care chiar Radu Diaconu ar fi scris-o, nu cu mult înainte de a închide, pentru ultima dată, ochii

Premoniții ciudate sau o coincidență macabră? Asta se întreabă toți prietenii preotului Radu Diaconu care au citit o poezie pe care chiar el ar fi scris-o. După ce s-a aflat că preotul s-a stins pe litoral, poezia a început să fie trimisă de la o persoană la alta. Ce-i drept, în versurile scrise de preotul Diaconu, parcă acesta presimte ceva. Vorbește despre mare, locul în care avea să-și găsească sfârșitul, despre sfinți și despre întâlnirea cu Dumnezeu. Iată versurile scrise de preot:

„Fericire

Îi atâta fericire

Și-atâtea rândunele

Atâtea flori mărunte

Și-atâtea nopți cu stele

Atâta mare albastră

Și-atâtea gânduri bune

Încât îmi pare acuma

Că sunt în altă lume

 

Atâtea ziduri sacre

Atâtea mănăstiri

Atâția sfinți, icoane

Și zbor de serafimi

Miros de miere crudă

De sare și tămâie

Încât acum, aicea

Nu mai e loc de tine

Vorbesc cu Sfinții într-una

Mă plâng, mă bucur, mă jelesc

Îmi pare încontinuu

Că nu-i ceva firesc.

Îi atâta fericire

Și-atâta dor nebun

Încât aș vrea să plec

Acuma…..

La Domnul meu cel bun.”

 

Radu Bogdan Diaconu era preot misionar la Mitropolia Moldovei și Bucovinei, fiind hirotonit de ÎPS Pimen, cel care a condus Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților. Slujea, de mai mulți ani, la Biserica „Atanasie și Chiril” din municipiul Iași, ca preot misionar, alături de părintele paroh Dumitru Gică Păduraru. De altfel, Radu Bogdan Diaconu nu avea parohie și slujea, periodic, la biserica din zona centrală a municipiului Iași, fără a primi bani.

Preot, împătimit al motociclismului! Venitul său era obținut dintr-o mică firmă de construcții

Părintele era pasionat și de sporturi extreme, fiind un împătimit al motocicletei. Preotul era singur în Eforie Nord, stațiune de pe litoral, dar nu părea că ar fi ceva în neregulă cu el, mai ales că, printre cei apropiați, era cunoscut drept o fire foarte activă și implicată. Părintele a slujit la Biserica „Sf. Atanasie și Chiril” de prin 2006, chiar înainte de-a veni ÎPS Teofan ca Mitropolit la Iași, lucru care s-a întâmplat în 2008.

„A fost dorința părintelui să rămână pro bono. El avea binecuvântare pentru a sluji la biserica respectivă, iar în 2009 a obținut și în scris de la ÎPS Teofan acest lucru”, a spus un apropiat al său.

Părintele care slujea, fără remunerație, avea și o mică firmă de construcții, DRB Construct SRL. Firma se ocupa cu închirierea utilajelor de construcții și nu avea niciun fel de contract cu statul.

Comentarii
  • Dumnezeu Si-a completat corul de ingeri luandu-te la El.Un om sensibil,bun,bland foarte muncitor si harnic.
    Dumnezeu sa te odihneasca in dreapa Sa si sa ne veghezi intru eternitate!!!!

  • Dumnezeu a luat in coltul sau de Rai un inger!!Ne vei lipsi enorm Radu dar vei trai vesnic in sufletele noastre prin amintirile frumoase pe care le-ai lasat in inimile noastre!!!

  • Acum e împreună cu Isus și vine și Dumnezeu. Fecioara Maria le face ceva de mancare

  • ,,,.Domnule menajer de la fabrica de copii Elena Doamna va rugam frumos in numele la toti colegii de munca sa ne dati tichetele de vacanta sa mergem si noi in concediu ! La toate spitalele
    s-au dat tichete ,spit Spiridon ,spit Cfr ,spit da copii ,spit de infecțioase .
    Noii stim ca pt Dvs nu sunt asa importante aceste tichete ,ca dvs aveti salar mare de 30.000 lei lunar plus bonus de performanță inca 25% ,plus afacerile cu medicamente ,afaceri cu angajarile ,afaceri cu echipamente medicale . Apropo cand ne reparati si noua toaletele alea

  • De cand un preot IESEAN este inmormantat la Suceava ? Ce e asta ? Iesenii cu iesenii si sucevenii cu sucevenii. Macar la preoti.

  • Dumnezeu sa te ierte, draga parinte Radu! Ai fost un om deosebit, de care sunt mandru ca am avut onoarea sa il cunosc!

  • Dumnezeu sa te ierte Radule . Incredibil !

  • IPS Marele Alb

    Incredibil, soc si groaza, koaie nu mai alte subiecte ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024