Prima pagină » Local » Premiul special la Raliul Iașului îi este dedicat unui fost mare pilot român ce și-a pierdut viața într-un accident groaznic – GALERIE FOTO/ VIDEO

Premiul special la Raliul Iașului îi este dedicat unui fost mare pilot român ce și-a pierdut viața într-un accident groaznic – GALERIE FOTO/ VIDEO

31 aug. 2022, 02:00, 4 ,
Andreea Andrei în Local

În acest weekend, Iașul va fi centrul de interes pentru pasionații de rally! Organizatorii anunță că Raliul Iașului este gata să înceapă și roagă ieșenii să fie înțelegători în legătură cu restricțiile impuse de probe. În ediția de anul acesta, se va acorda un premiu special la Raliul Iașului. Acesta poartă numele regretatului Adrian Răspopa

Zilele de weekend, 2-4 august 2022, înseamnă evenimentul mult așteptat pentru iubitorii de motorsport. Copiii și adulții se vor bucura de a 7-a etapă din Campionatul Național de Rally. Primarul Mihai Chirica speră ca, în acest an, orașul Iași să primească pentru a 6-a oară premiul pentru „Cea mai bună organizare de rally”. Premiul special la Raliului Iașului din acest an este in memoriam pentru Adrian Răspopa, pilotul care a decedat la ediția din 2021.

Premiu special la Raliul Iașului, în memoria lui Adrian Răspopa

În ediția precedentă a Raliului Iașului, pilotul Adrian Răspopa a trecut în neființă în cadrul unei probe de concurs. Organizatorii raliului vin, în acest an, cu un premiu cu numele acestuia, în semn de omagiu adus unui pilot foarte apreciat în lumea motorsportului.

„În memoria lui Adi Răspopa, bineînțeles, se oferă un trofeu și s-a întâmplat acest lucru în fiecare etapă din cadrul Campionatului Național de Rally din acest sezon, mai cu seamă, aici, la Iași. Noi îi vom cinsti memoria, cei care l-am cunoscut mai bine, dar și simpli fani ai motorsportului, nu îl vom uita pe Adi Răspopa. Mi-aș fi dorit să nu vorbim la trecut de el, însă fiți siguri că nu va fi uitat”, a declarat Lucian Lucescu, directorul de imagine al Raliului Iașului.

Adrian Răspopa a trecut în neființă în cadrul specialei din Păun, lovind un cap de pod după ce a pierdut controlul mașinii.

Primarul Mihai Chirica susține motorsportul

Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, a vorbit despre proba specială de la Râpa Galbenă și despre faptul că ar dori ca Iașul să câștige pentru a 6-a dată premiul pentru „Cea mai bună organizare de rally”.

„Sunt un susținător al acestei probe sportive, pentru că a adus o imagine pozitivă municipiului nostru. Este cea mai spectaculoasă probă de raliu din țară, atât prin proba urbană, fiind singura care trece și printr-un pasaj subteran, cât și prin probele externe, Mădârjac, Dobrovăț, Cioca-Boca și Păun. E o formă de promovare a sportului în general, raliul este un sport pe care Federația Română de Automobilism Sportiv îl susține. Noi venim ca parteneri de aproape 7 ani de zile, chiar am și primit premiul întâi, timp de cinci ani, pentru «Cea mai bună organizare de rally». Din păcate, anul trecut, a avut loc un moment foarte tragic și îmi pare foarte rău că s-a întâmplat”, a declarat Mihai Chirica.

În acest weekend, pasionații de motosport vor fi spectatori la cele mai impresionante probe din cadrul Campionatului Național de Rally. Proba superspecială este preferata ieșenilor, fiind singura probă care trece printr-un pasaj subteran și oferind imagini scoase din jocurile video. Premiul special la Raliul Iașului din acest an este un omagiu adus regretatului pilot Adrian Răspopa.

Comentarii
  • atata zgomot si turatie de motoare … pentru ce ???????????????? poluare si restrictii de circulatie in oras.

  • Vruum vruuum

    Poate la anul veti avea un nou erou. Ca nu aduce ceasul ce aduce anul.

    P.S. Adicatelea de Ofrodel nu mai pomeneste nimeni ?

  • sa va bagati zgomotul si noxele undeva. in oras aerul nu mai poate fi respirat si sapt viitoare incepe scoala!!!

  • Pentru cine nu stie si e interesat, o masina de raliu (ex. Skoda Fabia 1,6 cu 280 CP fabricata pe comanda la Mlada Boleslav) consuma 60 litri la 100 km. Da. Verificati. Are rezervor de 83. O singura masina, fara catalizator, fara tobe finale.
    Asta va asteapta prin centrul orasului. Plus strazile inchise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
30 august 2024
30 august 2024