Prima pagină » Cancan » Premiu important pentru Anghel Damian. Distincția i-a fost acordată pentru filmul Queen Marie of Romania

Premiu important pentru Anghel Damian. Distincția i-a fost acordată pentru filmul Queen Marie of Romania

23 sept. 2020, 14:31,
în Cancan

Premiu important pentru actorul Anghel Damian, cunoscut publicului din serialul Vlad. Acesta a fost distins cu Cel mai bun actor în rol secundar. Premiul i-a fost oferit pentru prestația din filmul Queen Marie of Romania, în care joacă rolul Prințului Carol.

Premiu important pentru Anghel Damian

Anghel Damian a primit luni seară, în cadrului Galei Premiilor UCIN (Uniunea Cineaștilor din România), cea mai importantă organizație profesională a cineaștilor români, premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru rolul Prințului Carol din filmul „Queen Marie of Romania”. Premiile anuale UCIN evidențiază vârfurile creației cinematografice românești din cursul anului precedent, iar din juriul galei de anul acesta au făcut parte: Stere Gulea (câștigătorul marelui premiu din 2019 pentru filmul „Moromeții 2”), Florin Mihăilescu, Marilena Ilieșiu, Irina Margareta Nistor și Dorel Vișan.

Anul 2019 a fost unul bogat în proiecte de succes și premii pentru Anghel Damian. Pe lângă rolul de excepție din filmul „Queen Marie of Romania”, extrem de bine primit de public, talentul lui Anghel de scenarist și regizor a fost și este apreciat la marile festivaluri de film din lume prin intermediul scurtmetrajului „Celed”, care este proiectat în unele dintre cele mai importante evenimente și competiții cinematografice, dar și prin serialul „Vlad”, difuzat la Pro TV, unde Anghel este scenarist șef și joacă rolul lui Adrian Anuței.

De menționat că în urmă cu cinci ani, Anghel Damian a fost numit consilier al ministrului Culturii.

Se iubește cu Lia Bugnar

Anghel Damian se iubeşte cu Lia Bugnar, care a participat la ultimul sezon Asia Express. Actriţa Lia Bugnar are 51 de ani, iar Anghel Damian este cu 22 de ani mai tânăr. Și totuși, diferența de vârstă nu pare să fie un impediment în relația lor.

Mai mult, Anghel îi arată mai întâi Liei Bugnar textele pe care le scrie pentru serialul Vlad. Abia apoi, merge cu ele la producătorul și regizorul Jesus del Cerro.

„Când iubeşti, viaţa te inspiră să scrii mai bine. Universul din «Vlad» este şi un univers din viaţa mea. Este foarte greu să scrii despre iubire, adevăr, relaţii, răzbunare dacă nu ai trecut şi tu prin astea, să prinzi exact esenţa. La început eram chiţibuşar, am un fotoliu cu taburet şi scriu câte 8-10 ore. Ei îi arăt prima oară textele pe care le scriu pentru serial, apoi regizorului Jesús del Cerro, producătorul serialului Vlad. Mă bucur că povestea va fi 100% originală şi putem spune că avem povestea noastră”, preciza anul trecut Anghel Damian.

Anghel Damian – carte de vizită

Născut în anul 1991, Anghel Damian este fiul cineaștilor Anca și Laurențiu Damian. Absolvent al UNATC, secția Actorie, a jucat în filme studențești, producții UNATC, producția Hallmark „William and Catherine: A Love Story”. A câștigat premiul pentru cel mai bun actor la festivalul internațional CinemaIubit 2011.

În anul 2013, își face debutul în lung-metraj cu filmul „Roxanne”, care participa la Festivalul de Film de la Locarno. Tot în anul 2013 este cooptat în serialul de televiziune „Îngeri Pierduți”. Devine cunoscut publicului din România odată cu rolul lui Adrian Anuței din serialul Vlad.

Iar acest premiu important pentru Queen Marie of Romania vine să-i confirme valoarea actorului și scenaristului Anghel Damian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`