Prima pagină » Eveniment-Social » Premii spectaculoase la un mare eveniment de inventică, organizat la Iași – FOTO

Premii spectaculoase la un mare eveniment de inventică, organizat la Iași – FOTO

10 iun. 2024, 02:00,
Valentin HUȚANU, în Eveniment-Social

Premii pe zona de inventică, la un important eveniment derulat la Iași! S-a încheiat cea de-a XVI-a ediție EuroInvent – Expoziția Europeană a Creativității și Inovării, care s-a desfășurat la Iași între 6 și 8 iunie 2024

La Iași, a fost finalizată cea de-a XVI-a ediție EuroInvent – Expoziția Europeană a Creativității și Inovării, care s-a desfășurat între 6 și 8 iunie 2024. Timp de 3 zile, la Palatul Culturii, zeci de inventatori și cercetători din țară și din întreaga lume (din peste 30 de țări) și-au prezentat cele peste 650 de proiecte de cercetare, invenții și inovații și s-au întâlnit cu publicul din Iași.

Premii la un mare eveniment de inventică, organizat la Iași

Premiile desemnate de juriul internațional au mers către cele mai bune invenții și proiecte de cercetare, astfel: Premiul pentru cel mai tânăr inventator „Andi Dwi Putra” a mers către elevul de 14 ani. din Ploiești, Mihai Albert Vlădescu; Premiul pentru femeia inventator, ediția națională, a fost acordat cercetătoarei dr. habil. Irina Fierăscu, de la Icechim București, precum și cercetătoarei Ileana Mariana Mateș, Universitatea Politehnică București.

Premiul pentru femeia inventator, ediția internațională, i-a revenit Marianei Jian, de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova. Echipa de la Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai” din Timișoara a primit Premiul pentru performanță în educație și cercetare.

Premiul pentru Mediu (The Green Environment Award) a fost câștigat de o echipă de la Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, coordonată de Adrian Ionuț Nicoară. Premiul Forumului Inventatorilor Români i-a revenit echipe Viorel Bostan, Andrei Petco, de la Universitatea Tehnică a Moldovei. Premiul Europe Direct Iași a mers către Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, la echipa coordonată de Vili Pasăre. Inventatorul individual Vasile Lupu a primit Premiul „Lifetime Inventor Award”. Premiul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” Iași a fost acordat COMOTI – Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Turbomotoare. Premiul pentru Medicină le-a revenit unor cercetătoare de la Facultatea de Bioinginerie Medicală a Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași (Denisa Deaconu, Emanuela Buzenche, Andra Cristiana Băeșu)

EuroInvent este singurul eveniment din România care se desfășoară cu sprijinul IFIA și WIIPA

Echipa coordonată de Corneliu Birtok-Băneasa, de la Universitatea Politehnica Timișoara, a primit Premiul pentru cel mai bun Design. Marele Premiu Științific EuroInvent 2024 i-a revenit Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova, iar Marele Premiu EuroInvent, Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, echipei coordonate de prof. univ. dr. ing. Aurel Mihail Țîțu.

„EuroInvent, unul dintre cele mai mari saloane de inventică din Sud-Estul Europei, s-a desfășurat sub înaltul Patronaj al Ministerului Cercetării și Inovării, în organizarea Forumului Inventatorilor Români, a Centrului de Informare Europe Direct Iasi, a Universității Tehnice și «Cuza» împreună cu celelalte universități ieșene și partenerii din țară și străinătate. EuroInvent este singurul eveniment din România care se desfășoară cu sprijinul IFIA – International Federation of Inventors Associations și WIIPA – World Inventions Intellectual Property Associations, ceea ce spune ceva despre amploarea și importanța acestui eveniment, nu doar pentru cercetarea românească, ci și pentru inventica mondială”, afirmă conf. univ. dr. ing. habil. Andrei Victor Sandu, președintele Forumului Inventatorilor Români și principalul organizator.

Așadar, premii spectaculoase la un mare eveniment de inventică, organizat la Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *