Prima pagină » Actualitate » Premierul României, Ludovic Orban, mesaj transmis românilor: „Le recomand să nu se mai ducă la nunți”
Premierul României, Ludovic Orban, mesaj transmis românilor: „Le recomand să nu se mai ducă la nunți”

Premierul României, Ludovic Orban, mesaj transmis românilor: „Le recomand să nu se mai ducă la nunți”

12 oct. 2020, 10:46,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Premierul României, Ludovic Orban, face un apel către oameni să nu mai participe la evenimente private sau nunți. Mesajul vine în contextul în care acolo pot fi adevărate focare de coronavirus.

”Le recomand oamenilor să nu se mai ducă la nunți. Am văzut evenimente, nunți de 300 sau 350 de oameni, unde nu se respectă nicio regulă. Este esențial să respectăm regulile, masca, distanțarea. Din păcate, încă mai sunt oameni care nu respectă regulile.”, a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban nu își va limita activităţile

Prim-ministrul Ludovic Orban, ieşit în urmă cu câteva zile din autoizolare, susține faptul că nu are de gând să-şi limiteze activităţile în contextul creşterii numărului de cazuri de SARS-CoV-2. Chiar dacă a menționat că a respectat toate regulile, liberalul recunoaşte că a fost de două ori în postura de contact al unei persoane infectate cu coronavirus.

Interpelat dacă se gândeşte să îşi limiteze activităţile, Orban a răspuns: „Mă gândesc să respect toate regulile de protejare a sănătăţii. Ştiţi foarte bine din activitatea mea că am avut un nivel de expunere foarte mare. Am avut contacte cu mii şi mii de oameni. Dar iată că respectând regulile, chiar dacă am avut contact de două ori cu persoane infectate, nu am contactat boala. Dacă respecţi regulile, riscul este redus”, a declarat Orban.

Ludovic Orban, despre bolnavii asimptomatici

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, afirmă că analizează schimbarea legii, astfel încât cei care nu au simptomatologie specifică virusului Covid-19 să poată fi evaluați acasă.

„Suntem în analiză dacă trebuie modificată legea. Crescând numărul de cazuri dacă toți cei care sunt infectați se duc la spital există un timp de așteptare. Ieri aveam 150 cu Covid-19 care încă nu puteau avea acces și trebuiau programate pentru evaluarea stării de sănătate. Pentru a permite spitalelor să primită cadrul legal cei care nu au simptome pot să li se facă evaluarea stării de sănătate acasă. Dacă n-au unde să se izoleze trebuie tratați în spital. Sunt foarte mulți în izolare la domiciliu, preferă acest caz”, a spus premierul Ludovic Orban.

Ludovic Orban propune sistarea evenimentelor private

Ludovic Orban vine cu o declarație de ultimă oră prin care susține că va propune sistarea evenimentelor private, asta pentru că în cadrul unor astfel de evenimente nu se respectă măsurile și mulți oameni nu poartă mască.

”Eu voi propune sistarea evenimentelor private, este clar că sunt focare de covid-19. Am putea reveni la vechiul sistem cu organizarea evenimentelor cu maxim 20 de persoane, însă vedeți că mulți dintre organizatori nu respectă aceste reguli. Este posibil inclusiv să luăm măsura interdicției organizării evenimentelor private. (…) Sunt unele voci mai radicale care vor interzicerea totală.”, a spus Ludovic Orban.

În această săptămână, Guvernul va emite o nouă decizie pentru prelungirea stării de alertă, iar în cadrul acestui document se vor decide noile restricții.

Ludovic Orban, afectat de moartea primarului de la Călărași

Premierul Ludovic Orban a reacționat la aflarea veștii că edilul în funcție al orașului Călărași și lider al organizației județene a PNL, Dan Drăgulin, a murit din cauza noului coronavirus. El a transmis condoleanțe familiei.

„A fost infectat cu coronavirus. El nu a mai putut în ultima săptămână să participe la campanie și după terminarea alegerilor a luptat cu boala și, din păcate, a decedat în cursul acestei dimineți. Este o pierdere mare pentru noi. Dan Drăgulin a fost un foarte bun coleg, un om care a avut rezultate deosebite în administrație și această pierdere o resimțim din greu. Transmit familiei condoleanțe și faptul că suntem alături de familie. Regret profund! (…) Da, avea și alte probleme de sănătate, nu atât de grave, dar ați văzut acest virus practic atacă într-un mod foarte surprinzător. Dl Drăgulin era un om în putere”, a spus liderul PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *