Prima pagină » Actualitate » Premierul României, Florin Cîțu: „Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății” – LIVE VIDEO
Premierul României, Florin Cîțu: „Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății” - LIVE VIDEO

Premierul României, Florin Cîțu: „Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății” – LIVE VIDEO

21 apr. 2021, 15:20,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Premierul României, Florin Vasile Cîțu, a transmis astăzi, 21 aprilie 2021, la Cotroceni propunerea de ministru al Sănătății. Decizia vine în contextul în care s-a acceptat propunerea USR PLUS ca Ioana Mihăilă să fie noul ministrul al Sănătății.

„Am transmis propunerea președintelui României în persoana doamnei Ioana Mihăilă. Cred că în cursul zilei de astăzi va fi depunerea de jurământ și vom avea un ministru al Sănătății care să preia acest portofoliu”, a spus, miercuri după-amiază, premierul Florin Cîțu.

Reamintim faptul că Ioana Mihăilă, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a fost propusă de USR PLUS pentru a prelua conducerea Ministerului Sănătății.

Florin Cîțu a anunțat principalele trei reguli pe care românii trebuie să le respecte la Înviere

Premierul României, Florin Vasile Cîțu, a avut miercuri o întrevedere cu reprezentanții cultelor pentru a dialoga despre maniera în care se va desfășura slujba de Înviere a Paștelui Ortodox. Prim-ministrul a precizat trei reguli principale pe care românii trebuie să le respecte.

„Din punctul nostru de vedere ne interesează doar respectarea regulilor: mască, distanță, dezinfectant. Modul în care se desfășoară slujbele nu intervenim. E foarte important să păstrăm aceste reguli. Am primit și de la Partiarhia României niște recomandări și le luăm în calcul. O să avem o noapte de Înviere fără probleme și le-am cerut în continuare susținerea reprezentanților cultelor în procesul de vaccinare”, a spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu despre demiterea următorului ministru care îl jignește

Florin Cîțu a refuzat vehement să menționeze dacă va remania următorul ministru care îl va jigni. Cîțu a fost interpelat acest lucru după ce ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, l-a numit „zombie politic”.

„Eu nu cred că se va mai întâmpla așa ceva”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul Cîţu, după ce i-a fost îngrădită atribuţia de remaniere a miniştrilor

Premierul Florin Cîţu afirmă, după semnarea protocolului coaliţiei prin care i se limitează atribuţiile de remaniere a miniştrilor, că nu ia în calcul să demită şi alţi miniştri în perioada imediat următoare.

Întrebat ce se va întâmpla dacă va avea în vederea remanierea unui ministru, iar partenerii de coaliţie se vor opune, premierul a răspuns:

„Din partea PNL a semnat domnul preşedinte Ludovic Orban, pentru că este un procol politic. Eu nu ştiu de ce vă ducem dvs. direct către remaniere. Nu trebuie să existe aşa ceva. Eu sunt sper că nu vom mai avea remanieri, nu iau în calcul aşa ceva în perioada următoare. O văd ca pe o situaţie excepţională. Nici nu are sens să discutăm acum. Ceea ce a fost foarte clar pentru toţi cei prezenţi acolo, e un document politic, nu s-a pus problema de a modifica Constituţia.”

Actul adiţional la protocolul coaliţiei, semnat marţi seara, prevede că remanierea miniştrilor va putea fi făcută doar cu acordul partidelor din coaliţie.

Florin Cîțu: Sunt bani pentru plata medicilor de familie cu 40 de lei/persoană vaccinată

Premierul Florin Cîțu a anunțat că sunt bani pentru plata medicilor de familie care vor participa la campania de vaccinare. Proiectul ordonanței guvernamentale este în curs de avizare și ar putea fi publicată în Monitorul Oficial săptămâna viitoare.

Premierul Florin Cîțu a anunțat că proiectul este în curs de avizare la Ministerul Finanțelor. Bani sunt pentru medicii de familie, iar documentul ar putea fi aprobat săptămâna viitoare.

„Este în curs de avizare la Ministerul Sănătății, aștept să văd forma finală. Sunt fonduri și dacă vine săptămâna viitoare la ședința de Guvern va fi aprobată și se va aplica imediat după publicarea în Monitorul Oficial”, a declarat Florin Cîțu după ședința de Guvern de miercuri.

Pentru fiecare persoană vaccinată în propriul cabinet, medicul de familie va primi 40 de lei. Peste 3.000 de medici de familie au anunțat că intenționează să participe la campania de vaccinarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *