Prima pagină » Actualitate » Premierul României, Florin Cîțu, despre un lockdown în România
Premierul României, Florin Cîțu, despre un lockdown în România

Premierul României, Florin Cîțu, despre un lockdown în România

10 mart. 2021, 11:54,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Prim-ministrul României, Florin Vasile Cîțu, a menţionat astăzi, 10 martie 2021, faptul că nu există posibilitatea ca statul român să intre în lockdown, în timpul unor declarații din Parlament.

După ce președintele ieri seară, preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat că nu va exista un lockdown de Paști, Florin Cîțu a fost interpelat despre posibilele măsuri care vor intra în vigoare în lună martie. „Cifrele sunt îngrijorătoare, tendința de creștere este evidentă și ni se spune din toate părțile că presiunile pe secțiile ATI este tot mai mare.
Dragii mei, haideți să nu irosim ce am câștigat prin campania de vaccinare. Până la vară, când vom avea un număr satisfăcător, haideți să nu ne înecăm la mal. Starea de alertă va fi prelungită. Ora până la care se va circula fără declarație pe proprie răspundere va fi 22. Vă promit că nu vom avea un lockdown de Paști”, a încheiat președintele Klaus Iohannis.

„Haideți să vedem cum va merge această lună, eu sper că va merge bine. Sper că în continuare vom respecta toate regulile și va fi bine și în continuare. Așa cum v-a spus președintele, vă spun și eu. Nu luăm în calcul niciun lockdown. Eu vă aduc aminte că, înainte de Crăciun, de Revelion, am fost bombardați în spațiul public cu acele informații false că urmează un lockdown. Nu a urmat niciun lockdown în România și lucrurile au mers bine. Veți vedea că în continuare vor merge la fel de bine”, a conchis Florin Cîțu.

Despre închiderea mall-urilor. Ce a răspuns Florin Cîțu

Premierul României, Florin Cîțu, a oferit un răspuns la întrebarea care şi-au pus-o toţi romanii, cea legată de continuarea funcționării centrelor comerciale din oraşe.

„Nu sunt de acord cu închiderea mall-urilor”, a răspuns Cîțu la întrebarea unui jurnalist, în Parlament. Propunerea vine de la specialiști, a adăugat el, insistând apoi că nu este de acord cu această măsură.

Când vine vorba despre reducerea capacității de cazare din hoteluri și pensiuni, în contextul creșterii numărului de infectări, prim-ministrul a explicat că este vorba despre „doar câteva pensiuni”, iar acestea se află în „stațiunile montane”.

Vasile Cîțu a comentat și decizia de a interzice circulația între orele 22 și 06, declarând că este „cea mai bună măsură” pentru limitarea numărului de infectări. În final, Florin Cîțu a clarificat: „Sunt mai multe propuneri cu diferite restricții, nu le-am acceptat, v-am spus ce-am acceptat”.

Florin Cîțu: „Instituțiile statului trebuie să se sesizeze”

Probleme cu campania de vaccinare împotriva noului coronavirus în România. Premierul României, Florin Vasile Cîțu cere anchetă penală după ce în spațiul public au apărut informații că au fost făcute vaccinări peste rând.

„Datele din partea Corpului mei de Control s-ar putea să le avem astăzi. Colonelul Gheorghiță a  prezentat în fiecare marți câți oameni s-au vaccinat. (…) Înțeleg că se formează în spațiul public concluzia că s-au vaccinat oameni care nu aveau dreptul. Dacă există astfel de suspiciuni, cei care au publicat datele trebuie să le explice. Instituțiile statului trebuie să se autosesizeze”, a declarat Florin Cîțu, prim – ministrul statului român.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`