Prima pagină » National » Premierul României, despre un lockdown total după alegerile parlamentare. Ce a declarat Ludovic Orban
Premierul României, despre un lockdown total după alegerile parlamentare. Ce a declarat Ludovic Orban

Premierul României, despre un lockdown total după alegerile parlamentare. Ce a declarat Ludovic Orban

30 nov. 2020, 12:49,
în National

Premierul României a vorbit despre un lockdown total după alegerile parlamentare. Ludovic Orban spune că acest lucru nu este posibil deoarece economia nu ne permite. Oamenii trebuie să își desfășoare viața profesională cât mai aproape de normalitate.

Orban mai spune că acest zvon fals cu privire la un lockdown total a fost lansat de către adversarii politici.

Premierul României, despre un lockdown total

Ludovic Orban a mai precizat că pe parcursul pandemiei au luat măsuri drastice de restricție împotriva combaterii virusului ucigaș din China.

”Toate măștile neconforme au fost scoase de pe piață după controlul ANPC. Vameșul nu desface neapărat masca, el nu stabilește calitatea. El verifică doar produsul care e în acte. Adversarii noștri au lansat un zvon că după 6 decembrie va fi lockdown, vreau să spun că e o minciună gogonată! Am mutat învățământul pe online, am închis piețele, au decis carantinarea, iar rezultatele se văd. În săptămâna asta a fost un trend de scădere”, a declarat Ludovic Orban.

În viziunea premierului măsura carantinării a fost foarte bună, pentru că avem un trend clar de scădere cu peste 5 mii de cazuri, cumulat în 7 zile. Potrivit premierului economia nu ne permite un lockdown total, iar oamenii trebuie să își desfășoare viața profesională cât mai aproape de normalitate.

„Au fost prognoze că vom avea 50 de mii de infectați, eu le-am spus că dacă oamenii respectă regulile, ajungem la descreșteri. Economia nu ne permite un lockdown total, oamenii trebuie să îşi desfăşoare viaţa profesională cât mai aproape de normalitate. Noi am permis şi folosirea unor măşti de bumbac. Amenda vine când nu se poartă masca şi nu are nicio legătură cu neconformitatea măştilor”, a mai declarat Ludovic Orban.

Premierul României, despre un lockdown total. Ce se va întâmpla cu salariile românilor

În plus, premierul a susținut că guvernul pe care îl conduce nu își popune să scadă salariile, ci să le crească. ”România nu a plecat că Germania, care nu a avut deficit bugetar de 20 de ani. PNL a plecat cu o moştenire de 4,6 a deficitului. În România a crescut salariul minim net. Nu există vorba de tăiere. Dacă e necesar, vom scăpa de personalul care nu are ce căuta în instituţiile publice, e probabil că personalul să se reducă. Oamenii care muncesc nu trebuie să îşi facă probleme, vorbim de cei care au fost puşi într-o funcţie şi nu fac nimic.”, a precizat premierul României cu privire la salariile românilor.

„Dacă va fi necesar, vom optimiza structurile instituţiilor publice, mai scăpăm de unii care nu-şi fac treaba. Oricum trebuie să facem simplificare, debirocratizare, digitalizare, oricum trebuie să face un audit, o evaluare a instituţiilor publice şi, în mod evident, e posibil să fie redus numărul de angajaţi în sectorul public”, a mai anunțat premierul României.

Măștile neconforme au fost scoase de pe piață

Ludovic Orban a precizat duminică seara că toate măștile neconforme au fost scoase de pe piață. Acesta  a recomandat cumpărarea de măşti produse în România.

„Informaţiile au rezultat în urma controalelor ANPC. A dat toate sancţiunile în conformitate cu legea, au fost scoase de pe piaţă măştile care nu sunt autorizate şi ANPC-ul vă continua controale în forţă privind măştile neconforme. Vameşul nu desface neapărat masca, face vămuirea, nu stabileşte calitatea. Sigur că trebuie să verifice dacă produsul este cel din actele de intrare în ţară, dar aici trebuie să existe din perspectiva tuturor celor implicaţi controale foarte serioase”, a declarat Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`