Prima pagină » International » Premierul Poloniei vrea ca Vladimir Putin să fie înlăturat cu totul de la Kremlin
Premierul Poloniei vrea ca Vladimir Putin să fie înlăturat cu totul de la Kremlin

Premierul Poloniei vrea ca Vladimir Putin să fie înlăturat cu totul de la Kremlin

31 mai 2022, 21:30,
în International

Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a declarat ast[zi că și-ar dori să-l vadă pe Vladimir Putin „înlăturat cu totul” de la Kremlin. Oficialul a precizat că atâta timp cât președintele rus se va afla la conducere, Europa va fi în permanență șantajată și sub amenințare.

Mateusz Morawiecki a vorbit, potrivit Sky News, în timpul summitului UE de la Bruxelles și a afirmat că „dacă Europa şi lumea liberă vor pierde această bătălie, vor pierde acest război, noi nu vom mai fi în siguranţă, pentru că vom fi mereu sub ameninţare şi şantajaţi de Putin”.

Mateusz Morawiecki: „Putin reprezintă o putere brutală”

Acesta a mai adăugat în discursul lui că „Putin reprezintă o putere brutală. Am vrea să-l vedem (pe Vladimir Putin n.r) înlăturat total de la putere. Rusia este o superputere și dacă, la sfârșit, Ucraina supraviețuiește ca stat suveran – acesta fiind singurul nostru obiectiv și de aceea sprijinim Ucraina prin tot felul de mijloace diferite – atunci este victoria noastră”.

Șeful Guvernului de la Varșovia a precizat că, la fel ca în cazul altor războaie, inclusiv al celui de-Al Doilea Război Mondial, „trebuie să fim pregătiți pentru un conflict lung, din păcate, și trebuie să informăm despre ceea ce se întâmplă în Ucraina”.

Mateusz Morawicki a participat la un summit UE, în timpul căruia liderii blocului comunitar au convenit a șasea tranșă de sancțiuni împotriva Rusiei, inclusiv un embargo asupra țițeiului și a produselor petroliere, cu excepția petrolului livrat prin conducte.

Gazprom a întrerupt gazele către Danemarca și o parte din Germania

Compania Gazprom va opri de la 1 iunie livrările de gaze naturale către Orsted, Danemarca, și Shell Energy, companie care furnizeaă o parte din gaze Germaniei. Motivul este faptul că cele două țări nu au plătit în ruble pentru gazele care le-au fost livrate în aprilie. Anunțul a fost făcut astăzi de către compania rusă.

Gazprom Export a cerut clienţilor europeni să plătească în ruble pentru livrările de gaze ruseşti, ca urmare a sancţiunilor impuse Moscovei pentru invadarea Ucrainei. Compania a oprit deja livrările de gaze naturale în Polonia, Bulgaria, Finlanda şi Olanda, în absenţa plăţilor în ruble de la cele patru ţări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *