Prima pagină » International » Premierul Poloniei trage un semnal de alarmă. Ce urmează dacă Putin câștigă războiul din Ucraina

Premierul Poloniei trage un semnal de alarmă. Ce urmează dacă Putin câștigă războiul din Ucraina

25 mart. 2022, 18:59,
în International

Premierul Poloniei Mateusz Morawiecki a făcut declarații cu privire la situația din Ucraina și a spus că este nevoie ca sancţiunile împotriva Rusiei să fie mai aspre. Șeful guvernului de la Varşovia a mai avertizat totodată faptul că, „dacă va zdrobi Ucraina”, preşedintele rus Vladimir Putin „va avansa spre Helsinki, Varşovia, Bucureşti, poate chiar Berlin”.

„Sancţiunile occidentale sunt fără precedent, merg foarte departe, dar sunt insuficiente”, a afirmat Mateusz Morawiecki într-o conferinţă de presă.

Rusia nu mai este astăzi un stat autoritar, ci un stat totalitar

Mateusz Morawiecki este de părere că preşedintele rus Vladimir Putin „pregăteşte Rusia pentru o perioadă dificilă de câteva luni”, iar „marea maşinărie de propagandă rusă îmi indică faptul că Rusia nu mai este astăzi un stat autoritar, ci un stat totalitar, ca Uniunea Sovietică în anii ’80.

„Trăim un moment decisiv. Dacă Putin va zdrobi Ucraina, dacă va zdrobi dorinţa noastră de luptă, de luptă economică, va avansa, într-un an sau doi, spre alte obiective. Va avansa spre Helsinki, Varşovia, Bucureşti, poate chiar Berlin. Germania trebuie să se gândească bine”, a adăugat Morawiecki.

Premierul Poloniei intenționează să intervină „ferm”atât pe subiectul sancţiunilor, cât şi în privinţa altor acţiuni în legătură cu Rusia şi Ucraina” la Consiliul European de la Bruxelles.

De ce se simte Vladimir Putin trădat

Războiul din Ucraina a început de o lună, însă Vladimir Putin nu pare că vrea să oprească bombardamentele. Din cauza acestei situații, guvernatorul băncii centrale a luat o decizie radicală. Elvira Nabiullina a fost nominalizată acum o săptămână pentru a primi un nou mandat de cinci ani. După mai bine de douăzeci de ani petrecuți în această funcție, aceasta a decis să-și dea demisia.

În momentul în care Vladimir Putin a auzit vestea s-a înfuriat, deoarece consideră gestul Elvirei o trădare la adresa sa și, în primul rând, la adresa propriului popor.

Guvernatorul băncii centrale a Rusiei nu a comentat aparițiile din presă și nu a adus detalii suplimentare. La momentul actual, nu a fost comunicat, în mod oficial, dacă va accepta sau nu mandatul de cinci ani pentru care a fost propusă. Nici Vladimir Putin nu a comentat în spațiul public incidentul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *