Prima pagină » International » Premierul polonez Donald Tusk a primit ameninţări după tentativa de asasinare a prim-ministrului slovac
Premierul polonez Donald Tusk a primit ameninţări după tentativa de asasinare a prim-ministrului slovac

Premierul polonez Donald Tusk a primit ameninţări după tentativa de asasinare a prim-ministrului slovac

16 mai 2024, 18:40, 1 ,
BZI.ro, în International

Premierul polonez Donald Tusk a declarat joi că a primit amenințări după tentativa de asasinare a omologului său slovac, Robert Fico, relatează Reuters. Un site polonez de știri spune că s-au luat măsuri de întărire a securității lui Tusk.

Amintim că premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat miercuri de cinci ori de la mică distanță, aducând o condamnare internațională a violenței, însoțită de apeluri la calmarea tensiunilor politice.

„S-au întâmplat multe ieri”, a scris Tusk într-o postare pe platforma de socializare X, ilustrată cu o captură de ecran a unui comentariu, tot de pe X, care spunea: „Astăzi, slovacii ne-au dat un exemplu despre ceea ce ar trebui făcut cu Donald Tusk” dacă a decis să nu efectueze investiții într-un mare aeroport din centrul Poloniei.

 

Atmosfera politică din Polonia a fost încărcată în ultimii ani, având în vedere și uciderea, în 2019, a unui primar liberal din Gdansk, care a criticat politicile anti-imigranți de atunci ale partidului Lege și Justiție (PiS).

SPP-ul polonez va întări protecția premierului polonez – presă

Site-ul polonez Wp.pl a scris joi, citând o sursă de la Serviciul de Protecție de Stat, că protecția lui Tusk va fi întărită în urma tentativei de asasinat asupra lui Fico.

Un purtător de cuvânt al Serviciului de Protecție de Stat – organismul responsabil cu protejarea celor mai importanți oameni din Polonia – a refuzat să comenteze, spunând că activitățile sale sunt confidențiale.

„Desigur, analizăm și tragem concluzii, dar nu vorbim public despre ele”, a declarat ministrul polonez de interne Tomasz Siemoniak, citat de Wp.pl.

Premierul slovac Robert Fico se află în continuare în spital, în stare gravă, după ce miercuri a fost supus unei operații care a durat mai multe ore.

Deşi tentativele de asasinat asupra liderilor din Europa au fost relativ rare în ultimii 50 de ani, o serie de politicieni europeni proeminenţi au fost totuşi ţinta unor atacuri în ultimele decenii, potrivit News.ro.

Comentarii
  • MINCIUNI !!!

    Acest satanist D.T. nu poate primi amenintari de la satanistii lui, pentru ca este sclav al Mafiei Khazare Spurcate Naziste Sataniste Paduchioasa, si nazist supus fiicei lui Hitler, Angela Merkiller si nepotului lui Hitlter, Barak Obama.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *