Prima pagină » Local » Premierul Nicolae Ciucă și liderul PSD Marcel Ciolacu, primiți cu huiduieli la Iași – FOTO, LIVE VIDEO, UPDATE

Premierul Nicolae Ciucă și liderul PSD Marcel Ciolacu, primiți cu huiduieli la Iași – FOTO, LIVE VIDEO, UPDATE

24 ian. 2023, 11:07, 7 ,
în Local

Premierul Nicolae Ciucă și liderul PSD, Marcel Ciolacu au ajuns la sărbătoarea Unirii de la Iași. Oficialii au fost primiți cu huiduieli, oamenii scandând fel și fel de lozinci împotriva celor doi.

Jandarmii au fost mobilizați pentru a preveni escaladarea lucrurilor.

UPDATE 13.15. Slujba s-a finalizat, oficialitățile nu au dorit să facă declarații la ieșirea din lăcașul ieșean de cult.

UPDATE 12.50: Slujba a început, dar oamenii continuă să huiduie la porțile Bisericii Trei Ierarhi.

UPDATE 12.40: Un grup de oameni cu steaguri în mâini mărșăluiesc pe Bulevardul Ștefan cel Mare și scandează „Unire!”. Oficialitățile au ajuns la Biserica Trei Ierarhi în timp ce sunt huiduite din toate direcțiile.

UPDATE: Reprezentanții Guvernului României au coborât de pe scenă la scurt timp după ce au ținut discursurile. Au depus coroane la statuia lui Alexandru Ioan Cuza și au plecat, refuzând să danseze Hora Unirii alături de ieșeni.

Știre inițială

Marcel Ciolacu când și-a inițiat discursul pe scenă, oamenii l-au huiduit zgomotos. Ca răspuns, el a spus „eu chiar vă iubesc”.

„În urmă cu 164, românii, popor şi conducători au scris primul paragraf al istoriei, al statului naţional unitar român. O istorie marcată de multe momente dificile, o istorie de-a lungul căreia de fiecare dată am demonstrat că doar uniţi putem depăşi orice obstacole. Că doar împreună putem crea un viitor mai bun. Acum 164 de ani, apropierea culturală şi economică puternică a condus la unitate. Atunci, în 1859, unitate nu a însemnat ca doar poporul să fie unit, ci şi între conducători.

Unitatea a făcut diferenţa. Unitatea a adus progresul. Când am fost uniţi cu toţii, popor şi conducători, am făcut Mica Unire. Când am fost uniţi, am făcut România mare. Când am fost uniţi, am scăpat de dictatură. Unitatea este soluţia. Toţi uniţi să intrăm în spaţiul Schengen. Tot uniţi să continuăm tot ceea ce am făcut în ultimul an, la propriu, nu prin hârtie. Doar împreună cu acelaşi obiective, putem să atragem mai multe fonduri europene”, a spus Marcel Ciolacu.

Și premierul Nicolae Ciucă a ținut o cuvântare cu ocazia Unirii de la Iași. Însă, pe tot parcursul discursului, s-au auzit fluierături din mai multe zone ale pieţei.

„Mă bucur să revin la Iași într-o zi cu semnificaţie istorică în România. Unirea Moldovei cu Țara Românească nu ar fi fost posibilă fără munca elitei intelectuale, fără demersurile și fără susținerea populară a românilor. Lecția istorică rămasă peste timp este: cu voință și unitate se poate. Aderarea României la NATO sunt exemple grăitoare… suntem în faţa unei etape importante în dezvoltarea României. În acest proces trebuie să se meargă mână în mână cu reducerea decalajelor în societate. Cu capacitatea de a reduce decalajele între sate și orașe și regiunile României. A7 este un obiectiv important, are perspective certe. Majoritatea tronsoanelor sunt deja contractate. Modul în care reușim să avansăm în perioada scurtă este încă un exemplu că putem pune lucrurile în mișcare. A8 va oferi dezvoltare Moldovei. Ducând la creșterea calității vieții. În România europeană toți cetățenii trebuie să aibă șanse egale și un viitor mai bun și mai prosper”, a spus premierul Ciucă.

Comentarii
  • foarte bine le-au facut

  • Nulități,șefii bandiților….se împrumută in numele statului fura banii și măresc taxele și impozitele că sa returneze împrumuturile.De 33 de ani nici o școală nouă,nici un spital nou.Sanatatea și educația lăsate de izbeliște și normal….semeni ce ai semănat….

  • hoti,escroci ,criminali ,tradatori de tara si de neam..romanasii dorm..

  • Glăvan Bogdan

    Ciolacu și PSD și-au luat-o din cauza lui Maricel Popa extrem de urât la Iasi de societatea civică care ii contesta deoarece încearcă prin URTOI sa își asigure liniștea politică. Societatea civilă nu poate înghiți ceea ce face Popa și va organiza ample proteste împotriva PSD. Astăzi de ce URTOI ( care ceruse scoaterea PSD in afara legii ) și Asociatia lui nu a luat atitudine fata de cei care huiduiau??? Popa trebuie sa dea explicații lui Ciolacu deoarece l-a atras in cursa datorită nepriceperii sale politice.

  • gunoaie borfasi criminali si tradatori in haina statului ce ne vinde tara

  • George Damian

    Lui Ciolacu i-au spus gărzile sa nu se prindă in Hora Unirii ca va fi atacat cu ouă ce vor veni dinspre AUR instigați de asociațiile PRO AUTOSTRADA pe care Popa Marcel se laudă la București ca le controlează prin omul sau URTOI. Buzoianul a luat foc și i-a cerut lui Popa sa ia distanță fata de el și mâine sa prezinte un raport cu organizarea evenimentului . Ce naiba a făcut Organizatia Municipală condusă de Balaniscu? Cum au reacționat? Cu trei babe șchioape și doi moșnegi surzi nu poți face politica , nu poți câștiga municipiul !

  • Nulități,șefii bandiților….se împrumută in numele statului fura banii și măresc taxele și impozitele că sa returneze împrumuturile.De 33 de ani nici o școală nouă,nici un spital nou.Sanatatea și educația lăsate de izbeliște și normal….culegi ce ai semănat….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *