Prima pagină » National » Premierul Nicolae Ciucă şi-ar putea asuma proiectul de lege pentru certificatul verde
Premierul Nicolae Ciucă şi-ar putea asuma proiectul de lege pentru certificatul verde

Premierul Nicolae Ciucă şi-ar putea asuma proiectul de lege pentru certificatul verde

20 dec. 2021, 15:00,
BZI.ro, în National

Guvernul și premierul Nicolae Ciucă şi-ar putea asuma răspunderea pe proiectul de lege referitor la certificatul verde. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a precizat faptul că au fost discuţii despre această variantă dar nimic nu este concret.

Certificatul verde este un proiect extrem de dezbătut de parlamentari mai ales că în coaliţie sunt neînţelegeri referitoare la testarea gratuită pentru o perioadă de timp.

Premierul Nicolae Ciucă şi-ar putea asuma răspunderea pentru proiectul de lege a certificatului verde

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a menţionat faptul că după ședință au existat câteva discuţii referitoare la asumarea de către premierul Nicolae Ciucă a proiectului de lege a certificatului verde. Altfel spus, discuţiile au fost sumare şi nu s-a ajuns la nicio concluzie în acest sens.

” Au existat discuţii în legătură cu acest subiect. În momentul în care vom avea elemente noi, le vom comunica. Când vom avea elemente concrete, voi reveni”. a declarat Dan Cărbunaru.

PSD dorește asumarea răspunderii pentru premierul Nicolae Ciucă

Conform unor surse din PSD, social democrații şi-ar dori ca premierul Nicolae Ciucă să-și asume răspunderea pentru proiectul de lege. În acest fel, în interiorul partidelor nu ar exista opoziţie şi certificatul verde ar putea fi aprobat mult mai rapid în Parlamentul României.  PSD vrea ca certificatul verde să intre în vigoare până la Crăciun, şi doar prin procedura asumării răspunderii se va putea realiza acest lucru.

Ce înseamnă asumarea răspunderii Guvernului:

(1) Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.

(2) Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată în condiţiile articolului 113.

(3) Dacă Guvernul nu a fost demis potrivit alineatului (2), proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat, iar aplicarea programului său a declaraţiei de politică generală devine obligatorie pentru Guvern.

(4) În cazul în care Preşedintele României cere reexaminarea legii adoptate potrivit alineatului (3), dezbaterea acesteia se va face în şedinţa comună a celor două Camere.

 

Florin Cîțu nu este de acord cu testarea gratuită a angajaților pentru certificatul verde

Așadar, o poziție diferită adoptată este cea a președintelui PNL, Florin Cîțu care s-a arătat nemulțumit de eventuala testare gratuită a angajaților. Fostul premier a explicat că bugetul de stat nu ar trebui să suporte astfle de costuri pentru persoanele care nu doresc să se vaccineze:

„De abia am primit variantă. Daţi-mi voie să o citesc. Punctul meu de vedere în privinţa acestor vouchere îl ştiţi foarte bine. L-am spus de fiecare dată. Nu mi se pare normal să decontăm de la buget teste pentru cei care nu vor să se vaccineze. Acesta e punctul meu de vedere, dar vreau să văd şi această variantă”, a declarat Florin Cîţu, întrebat luni la Parlament despre voucherele prin care angajaţii se pot testa pentru COVID-19.

Nu sunt singurele subiecte la care premierul și președintele PNL par să nu se înțeleagă. S-a întâmplat și pe bugetul anului 2022 atunci când premierul s-a arătat mulțumit, iar președintele PNL s-a arătat  nemulțumit.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *