Prima pagină » National » Premierul Nicolae Ciucă recunoaște prețurile mari pentru masa de Paște

Premierul Nicolae Ciucă recunoaște prețurile mari pentru masa de Paște

20 apr. 2022, 14:29,
BZI.ro, în National

Premierul Nicolae Ciucă a transmis că pentru masa de Paște sunt prețuri mari la alimentele tradiționale. Ciucă consideră că acest aspect este cauzat şi de cererea şi ofertă. Cât despre cumpărături, premierul susține că soția sa se ocupă de acest aspect.

Vă aducem aminte faptul că un român care dorește să cumpere un kilogram de carne de miel trebuie să scoată din buzunar suma de 60 de lei. Nici despre alte alimente nu se pot spune lucruri bune. Prețurile la cartofi, ulei au crescut cu cel puțin 30% comparativ cu anul trecut.

Nicolae Ciucă recunoaște prețurile mari pentru masa de Paște

Întrebat de reporteri, premierul Nicolae Ciucă consideră că sunt prețuri mari pentru masa de Paște dar acest lucru este cauzat şi de faptul că într-o democrație există cerere şi ofertă. Premierul a menţionat că nu are timpul necesar pentru a putea să facă cumpărăturile de Paște, iar soția acestuia se ocupă de acest aspect

”Trăim într-o societate democratică, într-o piaţă liberă, unde preţul este fixat de cerere şi ofertă. Sincer, soţia se ocupă de toate, nu am când. Plec dimineaţa şi mă înţarc seara târziu. a explicat premierul Nicolae Ciucă ce a mai transmis că mănâncă ce ”orice român simplu” mănâncă.

Nicolae Ciucă recunoaște că prețurile actuale din piețele din România nu sunt la îndemâna oricui şi l-a trimis pe purtătorul său de cuvânt să verifice tarifele din această perioadă. Un buget de 800 de lei este unul mare pentru pensionarii care câștigă o pensie de 1000 de lei.

” Este o perioadă în care comerţul se face cum se face, sunt şi anumite exagerări în tot ceea ce înseamnă fixarea preţurilor. Trăim într-o societate democratică, într-o piaţă liberă, unde preţul este fixat de cerere şi ofertă”, a mai spus premierul.

Una dintre cauzele care a dus la scumpirile din această perioadă este reprezentată și de rata inflației care a crescut considerabil.

Kilogramul de carne de miel costă 60 de lei

Este o situație teribilă în această perioadă. Românii trebuie să suporte cel mai scum Paște din ultimii 18 ani. Un kilogram de carne de miel a ajuns să coste 60 de lei. Asta în condiţiile în care și alte alimente s-au scumpit considerabil. Vorbim despre alimente precum cartoful, uleiul sau făina.  Nici prețurile cozonacului sau a altor produse tradiţionale nu arată mai bine. Acestea au suferit modificări importante față cu aceeași perioadă a anului trecut.

Acest lucru vine cu o altă veste tristă. Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor susține că masa de Paște este plină de E-uri:

„Masa de Paşte începe adesea cu un aperitiv format din pâine, mezeluri (crenvurşti de pui, crenvurşti de porc, parizer, şuncă Praga, cabanos, bacon), iar alături de acestea se găsesc câteva sosuri de ketchup, muştar şi maioneză. Dar acest aperitiv ajunge până la 83 de E-uri, 31,6 grame de sare şi 69,8 grame de zahăr pentru un singur fel de mâncare!”, au precizat reprezentanţii InfoCons.

Așadar, nu este de ajuns ca premierul Nicolae Ciucă să recunoastă prețurile mari pentru masa de Paște. Guvernul ar trebui să demareze controale în piețele și supermarketurile din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *