Prima pagină » Local » Premierul Nicolae Ciucă, în pelerinaj electoral la Iași! Ce a spus despre supraimpozitarea salariilor și infrastructura din Moldova – FOTO/VIDEO

Premierul Nicolae Ciucă, în pelerinaj electoral la Iași! Ce a spus despre supraimpozitarea salariilor și infrastructura din Moldova – FOTO/VIDEO

26 apr. 2023, 02:00, 2 ,
Ciprian BOARU în Local

Prim-ministrul României s-a aflat la Iași în campanie electorală. A asigurat românii că vremurile vor fi mai bune și că salariile bugetarilor nu vor fi înghețate. Spre finalul zilei a vizitat și fabrica de medicamente Antibiotice din Iași

Nicolae Ciucă, prim-ministrul României, s-a aflat ieri, 25.04.2023, în cadrul unui pelerinaj electoral, în municipiul Iași, alături de Lucian Bode, ministru al Afacerilor Interne, Ligia Deca, ministrul Educației, Sebastian Burduja, ministrul Inovării, Cercetării și Digitalizării, dar și de ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec. După ce a participat la inaugurarea ansamblului Palas Campus, premierul a fost întrebat despre supraimpozitarea veniturilor din sectorul bugetar, care depășesc nivelul de 25.000 de lei, din salarii și pensie. Premierul nu a oferit răspunsuri lămuritoare.

„Nu avem nevoie de panică în rândul populației. Nu vor fi măsuri de austeritate. Am precizat foarte clar că în acest moment pe masa Guvernului analizăm posibilitatea de a chibzui bugetul, fără măsuri de înghețare a salariilor. După 3 luni de zile pe colectare s-a înregistrat un deficit de 4,5 miliarde.

Aseară (luni seară – n.r.) am discutat despre o propunere doar, dar ea trebuie să se concretizeze în decizie după ce avem documentele pe masă. Am discutat despre impozitarea unor venituri, a celor care au salarii mai mari decât președintele țării. Am avut o întâlnire. Trebuie să aveți încredere în noi. Nu este prevăzută înghețarea salariilor. Sunt mai mulți bugetari când discutăm de grilă, unde sunt mai multe categorii care nu au ajuns la prevederi”, a spus Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă s-a arătat brusc îndrăgostit de Iași

Premierul României a asigurat tot într-o manieră populistă că Iașul va fi inclus pe lista marilor investiții de infrastructură.

„Proiectele europene, indiferent care sunt măsurile luate la Guvern, se vor derula fără niciun fel de limitare. Autostrada tocmai a pornit de la Ploiești către Buzău. S-a inaugurat autostrada de la Râmnicu Sărat către Nord. Iașul este parte componentă la autostrada A7. Va fi conectată și la A8. Sunt demersuri. Din punctul meu de vedere, potențialul pe care-l are Iașul reprezintă una dintre condițiile pentru un hub de dezvoltare economică”, a declarat prim-ministrul Ciucă.

Premierul a fost în vizită și la compania Antibiotice SA

În cursul serii de ieri, premierul Ciucă a vizitat și compania Antibiotice SA, cu întârziere față de programul stabilit. Prim-ministrul a fost întâmpinat de Ioan Nani, directorul general al Antibiotice SA. Premierul a fost invitat să viziteze mai multe secții ale companiei farmaceutice, printre care și Secția Pulberi Sterile pentru Soluții Injectabile. Nicolae Ciucă a anunțat prin reprezentanții cabinetului că nu va mai oferi declarații după finalizarea vizitei.

De precizat că producătorul de medicamente a semnat un contract de consultanță cu Banca Europeană de Investiții (BEI) pentru identificarea unor soluții de dezvoltare pe plan național și internațional. Compania are în plan ca în următorii 7 ani să-și mărească portofoliul, să crească cifra de afaceri și să atragă un număr de 100 de produse noi.

Comentarii
  • Da sa îndrâgostit de voturile populimi ieșene sperând ca ciordeleul sâu sâ mai pâcâleascâ populimea la alegerile pentru ciolan de greier din 2024–și sâ poatâ ciordeliști sâ ciordeascâ populimea în continuare înpreunâ cu ciordaci mâriceli ai mei din ciordeleul psdist–

  • jos ciuca, iohanis,nu votam PBL

    NU MAI VOTEAZA NIMENI, NIMENI PNL! De ce a venit Maciuca la Iasi? Sa facă politica? MACIUCA si Iohanis si cei din clica lor ii.intereseaza doar politica, Ucraina si atât. O Românie distrusa, romanii disperati de sărăcie si toate mizeriile actualei guvernări, ei nu se intreaba cat ii mai suportam, ne mint, ne cred lasi si prosti dar fereasca Dumnezeu de multimea lasa si proasta cum ne cred ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`