Prima pagină » National » Premierul Nicolae Ciucă este mulțumit de bugetul României pentru 2022! Președintele PNL, Florin Cîțu, anunța că PSD nu a respectat negocierile
Premierul Nicolae Ciucă este mulțumit de bugetul României pentru 2022! Președintele PNL, Florin Cîțu, anunța că PSD nu a respectat negocierile

Premierul Nicolae Ciucă este mulțumit de bugetul României pentru 2022! Președintele PNL, Florin Cîțu, anunța că PSD nu a respectat negocierile

20 dec. 2021, 13:27,
în National

Şedinţa de Guvern a început în urmă cu câteva momente cu o declaraţie extrem de interesantă făcută de premierul Nicolae Ciucă. În timp ce președintele PNL, Florin Cîțu și-a arătat nemulțumirea legată de investițiile trecute în bugetul României pentru 2022, Nicolae Ciucă susţine că este mulțumit şi chiar l-a felicitat pe ministrul PSD de la Finanțe.

Florin Cîțu a declarat, doar în urmă cu câteva zeci de minute de la declaraţia lui Nicolae Ciucă faptul că bugetul nu respectă negocierile purtate în Coaliție.

Premierul Nicolae Ciucă este mulţumit de bugetul României pentru 2022

La începutul şedinţei de guvern, premierul Nicolae Ciucă a ţinut să mulţumească celor care s-au ocupat de bugetul, inclusiv ministrului de Finanțe, PSD-istul Adrian Câciu. Asta în condițiile în care președintele partidului din care face parte și din care a fost propus în fruntea guvernului este total nemulțumit de acest proiect de lege:

„Gestionarea pandemiei sunt imperative în acest moment. Bugetul pentru anul viitor acordă prioritate investițiilor. Comunictățile locale au nevoie de sprijin pentru dezvoltare.

Bugetul pentru anul 2022 răspunde așteptărilor societății. Banul public este alocat responsabil, oportun și transparent. Vreau să mulțumesc echipei guvernamentale pentru a finaliza acest proiect și Ministerului Finanțelor care au dat dovadă de reziliență și efort”, a spus Nicolae Ciucă.

Președintele PNL, Florin Cîțu, este nemulțumit de bugetul României pentru 2022

Într-o poziționare total opusă, Florin Cîțu a vorbit despre faptul că nu este mulțumit de bugetul pentru anul 2022. Acesta consideră că PSD nu şi-a respectat înţelegerea din Coaliţie. Așadar, liberalii negociase cu social democrații adoptarea pachetului social în același timp cu alocarea a 7% din PIB pentru investiții:

Am văzut şi eu bugetul când a fost prezentat ieri public. Nu s-a discutat despre buget. Am spus foarte clar că trebuie să fie respectat programul de guvernare. Sunt multe lucruri în buget. Important este faptul că 7% din PIB investiţii trebuie respectat. Nu este respectat. La discuţiile din Coaliţie, pachetul social a PSD a fost introdus doar cu investiţii de 7%. Fără aceste resurse alocate către investiţii, pachetul social crează mari probleme pe termen lung. Am discutat cu premierul, am făcut un compromis făcând o guvernare cu PSD. În acest moment nu ştiu dacă se poate face ceva. Trebuie să discutăm în PNL. Trag un semnal de alarmă pentru că atunci când introduci un pachet social fără investiţii ai probleme. Sunt foarte multe compromisuri pe care le-a făcut PNL. Nu este un moft cifră ce 7%. (…) spunea Florin Cîțu.

 

Liderii Coaliției s-au intâlnit pentru a discuta despre buget dar si despre certificatul verde

Inainte de sedinta de Guvern, liderii Coalitiei PNL-PSD-UDMR s-au intâlnit. Aceștia au discutat despre bugetul României dar si despre adoptarea certificatului verde. În proiectul ieșit de la Guvern sunt alocați nu mai puțin de 6.71% din PIB pentru investiții, iar șeful Senatului ar dori să crească acest procent. Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a discutat luni, 20 decembrie 2021, despre tema bugetului 2022, mai ales că, în interiorul coaliției, sunt disesiuni în acest context:

„Cred că nu vor fi modificări majore. Nu am știință că vine ceva fără aviz. Avem un prim-ministru, întrebați acolo de ce nu s-a făcut CSAT pentru aprobarea begetelor serviciilor de informații. Anual acesta vom depăși 7 la sută din PIB pentru investiții”, a spus Marcel Ciolacu, înainte de întâlnirea cu premierul Nicolae Ciucă și președintele PNL, Florin Cîțu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`