Prima pagină » Actualitate » Premierul Nicolae Ciucă discută despre România Educată în timp ce mii de copii stau acasă din cauza frigului
Premierul Nicolae Ciucă discută despre România Educată în timp ce mii de copii stau acasă din cauza frigului

Premierul Nicolae Ciucă discută despre România Educată în timp ce mii de copii stau acasă din cauza frigului

08 feb. 2022, 09:50,
în Actualitate

Un paradox se întâmplă astăzi când premierul Nicolae Ciucă discută despre România Educată. Asta în timp ce mii de copii învaţa de acasă din cauza frigului din școli. Desigur, pe lângă faptul că sunt școli care nu au cum să ofere căldură termică, sunt și instituţii de învăţământ care nu îşi permit să plătescă facturile uriașe.

Așadar, premierul Nicolae Ciucă se întâlneşte marți cu federațiile din învăţământ pentru a vorbește despre implementarea programului președintelui Klaus Iohannis, România Educată.

Premierul Nicolae Ciucă discută despre România Educată

Guvernul a stabilit ca o întâlnire, marți la ora 12.00 cu reprezentanții federațiilor din învăţământ pentru a discuta despre programul România Educată. Premierul Nicolae Ciucă discută despre România educată în contextul în care mii de elevi învaţa de acasă pentru că nu au căldură în şcoli. Desigur, Nicolae Ciucă a explicat şi în ce constă întâlnirea cu reprezentanții din învăţământ, menţionând că Guvernul înţelege importanța unei abordări coerente a tuturor factorilor implicați:

„Evoluția societății noastre depinde de buna funcționare a sistemului educațional. Elevul se află în centrul acestui sistem, în care dascălii reprezintă factorul determinant. Avem nevoie de o resursă umană bine pregătită și motivată, dedicată profesiei didactice, recunoscând, totodată, rolul personalului didactic auxiliar și nedidactic în ansamblul sistemului de educație. Guvernul înțelege pe deplin importanța unei abordări coerente și incluzive a tuturor factorilor implicați în procesul de educație din România”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

 

Mii de copii învaţa de acasă în Timișoara! Este frig în școli

La polul opus al ”României Educate” stă tocmai România reală unde mii de copii au WC-ul în curte, unde mii de copii învaţa de acasă pentru că este prea frig în şcoli, unde mii de copii merg kilometri întregi pe jos pentru că nu au resursele materiale pentru a-și procura bilete de autobuz.

Așadar, în ianuarie 2022 în spaţiul public a apărut informația precum că mii de copii din Timișoara vor face școala online în contextul în care în şcolile din oraș este prea frig pentru a se preda față în față:

De mâine (n.red. 26 ianuarie), elevii de la Colegiul Coandă vor face orele online. Am convenit cu doamna directoare că așa este cel mai bine pentru sănătatea și siguranța elevilor și a cadrelor didactice. Ani de zile, elevii de la Coandă și din alte școli, bolnavii din secții ale spitalelor timișorene au fost ca prioritate, mult după asfaltarea drumurilor. Politic, era mai convenabil să faci lucrări rapide și după câteva luni să poți să tai panglica. spunea viceprimarul USR, Ruben Lațcău.

Desigur, premierul Nicolae Ciucă discută despre România Educată, dar ar trebui să discute și din punctul de vedere al facturile uriașe la unele școli din România. Este cazul și unui liceu din Bârlad care a primit zeci de mii de euro, factură la energie termică pe luna decembrie. Directoarea liceului menționa faptul că a avut un șoc în momentul în care a primit factura. Aceasta a vorbit despre faptul că, inițial, a considerat că este o greșeală făcută de operatorul privat de gaze naturale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *