Prima pagină » National » Premierul Nicolae Ciucă, detalii despre programul Anghel Saligny
Premierul Nicolae Ciucă, detalii despre programul Anghel Saligny

Premierul Nicolae Ciucă, detalii despre programul Anghel Saligny

05 apr. 2022, 12:46,
în National

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre programul Anghel Saligny şi despre dată în care acesta va fi lansat. Guvernul va aloca mai mulți bani pentru a acoperi toate solicitările primăriilor.

Programul Anghel Saligny este urmașul PNDL-ului şi a fost aspru criticat de USR. De altfel, unul dintre motivele pentru care s-a rupt alianța PNL-USR-UDMR a fost pentru că liberalii nu au renunțat la implementarea acestuia. USR a boicotat ședințele de Guvern.

Premierul Nicolae Ciucă anunță mai mulţi bani pentru programul Anghel Saligny

Urmașul PNDL-ului, programul Anghel Saligny va beneficia de mai mulţi bani, anunță premierul Nicolae Ciucă. Într-o conferinţă de presă, șeful Executivului a declarat faptul că acesta va fi lansat foarte curând și că Guvernul şi-a asumat eliminarea diferențelor de dezvoltate dintre județe şi reducerea inechităților.

„Programul Național de Investiții Anghel Saligny (…) îl vom lansa foarte curând. Urmează să luăm decizia la nivelul Guvernului, astfel încât să suplimentăm suma pentru a putea să acoperim tot ceea ce înseamnă solicitările venite din teritoriu și el este îndreptat, așa cum spuneam, preponderent către această asumare a noastră de a elimina diferențele de dezvoltare dintre județe. de a reduce, pentru că nu putem să eliminăm, de a reduce diferențele între mediul rural și mediul urban”, a declarat Nicolae Ciucă în cadrul Adunării Generale a Asociației Orașelor din România.

Programul Anghel Saligny are alocați sume de bani pentru toate localitățile, comune, orașe sau municipii, dar și pentru consilii județene. În acest fel sunt oferite mai multe oportunități. Premierul Nicolae Ciucă consideră că trebuie să existe o eficiență mare pentru a putea reduce toate inechitățile

Programul Anghel Saligny a fost mărul discordiei dintre USR și PNL

Programul Anghel Saligny a fost mărul discordiei în fosta alianță dintre PNL și USR. Cei din urmă au considerat că urmașul PNDL-ului este doar o modalitate prin care se sifonează banul public. În acest context, în şedinţele de Guvern de la acea dată a fost un boicot al USR-iştilor.

Totul a început în momentul în care ministrul Justiţiei de la acea vreme nu a vrut să dea avizul de legalitate pe proiect. Florin Cîțu, la acea vreme premierul României, declarase că nu va renunța la implementarea programului. În acest fel a izbucnit scandalul care s-a lăsat cu remanierea ministrului Justiției, Stelian Ion. În schimb, Florin Cîțu a adoptat programul Anghel Saligny fără USR.

Dacă nu cumva acest proiect a fost reținut intenționat. Am cerut ca organele să vadă dacă nu s-a văzut un abuz de funcție. O să iau legătura cu liderii europeni în legătură cu ce se întâmplă în România. Avem o alianță toxică care se prefigurează. Cu un partid cu care nu ar trebui să discutăm. O să le spun inclusiv partenerii strategici, SUA”, a spus la acea vreme Florin Cîțu.

După demiterea lui Stelian Ion, USR a anunțat că va ieși de la Guvernare și că în acest fel toți miniștrii îşi vor prezenta demisiile. Așadar, vom vedea dacă premierul Nicolae Ciucă va reuși cu succes implementarea programului Anghel Saligny în contextul în care este imperios necesară reducerea diferențelor de dezvoltare dintre județele din România, mai ales în cele din Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`