Prima pagină » Actualitate » Premierul Nicolae Ciucă, despre creșterea prețului la combustibil: „Companiile care abuzează vor fi aspru pedepsite” – LIVE VIDEO, TEXT
Premierul Nicolae Ciucă, despre creșterea prețului la combustibil: „Companiile care abuzează vor fi aspru pedepsite” - LIVE VIDEO, TEXT

Premierul Nicolae Ciucă, despre creșterea prețului la combustibil: „Companiile care abuzează vor fi aspru pedepsite” – LIVE VIDEO, TEXT

10 mart. 2022, 11:03,
în Actualitate

Prim-ministrul României face declarații în acest moment la Palatul Victoria, după ședința de urgență convocată. Astfel, premierul Nicolae Ciucă despre creșterea prețului la combustibil susține că nu va permite nimănui să profite de această situație a războiului din Ucraina.

Reamintim faptul că începând de ieri, 9 martie 2022, tot mai mulți șoferi s-au așezat la cozi interminabile pentru a face plinul, după ce în mai multe benzinării din țară au crescut prețurile.

Ce spune premierul Nicolae Ciucă despre creșterea prețului la combustibil

Nicolae Ionel Ciucă a anunțat că a apelat la instituțiile de control și a dispus verificarea tuturor companiilor petroliere din România, după ce prețul la pompă a crescut enorm de mult fără un motiv real. Premierul s-a arătat revoltat și a anunțat cu vehemență că nu va permite astfel de tentative și acțiuni de abuz.

Agenția Națională de Administrare Fiscală, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor și Consiliul Concurenței vor aplica sancțiuni drastice celor care încearcă destabilizarea economiei României.

„Am activitat încă de aseară instituţiile de control şi verificate după creşterea nejustificată a preţurilor la carburanţi. Statul român are obligaţia să îşi protejeze cetăţenii, economia, mai ales în această perioadă provocată de războiul din Ucraina. Nu voi permite nimănui să profite de această situaţie pentru a destabiliza economia ţării. Instituţiile responsabilite vor fi ferme şi vor da sancţiuni drastice. România este o ţară sigură. ANAF, ANPC, Consiliul Concurenţei au demarat investigaţiile de stopare a oricăror practici abuzive fără justificare. Vor fi controlate toate companiile petroliere din ţară. Am cerut sancţiuni severe. Guvernul nu permite astfel de practici şi va proteja mediul de afaceri şi cetăţenii. Orice altă tentativa va fi de îndată ferm şi aspru pedepsită prin intervenţia statului român”, a transmis Nicolae Ciucă.

Cozi infernale la stațiile de alimentare din România

Ieri, 9 martie 2022, șoferii din toată România au luat cu asalt stațiile de alimentare pentru a-și face plinul la autoturism, de teama creșterii tot mai mult a prețului la carburanți. Astfel, în toate benzinăriile, conducătorii auto s-au înarmat cu răbdare, damigene, pungi de plastic, butoaie, cisterne și chiar ghene de gunoi.

Şi la Iaşi şoferii s-au speriat că nu vor mai putea alimenta cu un preţ rezonabil şi s-au grăbit pentru a prinde un loc la pompa. Însă, zvonul creşterii semnificative a preţurilor la carburanţi a condus şi la un scandal. O tânără a fost lovită de unul dintre ieşeni pe motivul că nu ar fi respectat rândul.

„La data de 09 martie ac, în jurul orei 21.00, polițiștii Secției nr. 3 Poliție Urbană Iași au fost sesizați de către o tânără, de 22 ani despre faptul că, în urma unui conflict spontan cu un bărbat, atât ea cât și prietenul ei au fost agresați de către acesta. Conflictul a avut loc în apropierea unei benzinării, în timp ce aceștia stăteau în coloană, pentru a alimenta autoturismele cu carburant. Tânăra a fost transportată la spital pentru investigații medicale. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, în vederea luării măsurilor legale”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

În contextul scandalului izbucnit de ieri, premierul Nicolae Ciucă despre creșterea prețului la combustibil susține că nu va tolera astfel de practici, iar vinovații vor fi sancționați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`