Prima pagină » National » Premierul Nicolae Ciucă anunță mai mulți bani pentru copii

Premierul Nicolae Ciucă anunță mai mulți bani pentru copii

20 apr. 2022, 13:24,
în National

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că un proiect care prevede alocarea a mai mulți bani către copii a trecut de votul din Camera Deputaților. Șeful Executivului a subliniat că actul legislativ prevede mai multe măsuri de protecție pentru copiii din centrele de zi.

Guvernul României a luat mai multe măsuri sociale în ultima perioadă. La nivel declarativ, există un proiect de lege ce prevede alocarea a unor vouchere de 50 de euro pentru românii aflaţi în situaţii diferite.

Nicolae Ciucă anunță mai mulţi bani pentru copii

Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, premierul Nicolae Ciucă menţionează că proiectul de lege care prevede alocarea de mai mulţi bani pentru copii a trecut de votul Camerei Deputaților. În aceste condiții, este bine de menţionat faptul că legea prevede alocarea a sumei de 22 de lei pentru hrana zilnică a copiilor aflaţi în centrele de zi.

„Mă bucur că azi Parlamentul României a adoptat majorarea la 22 de lei/zi a alocației de hrană pentru copiii și tinerii din sistemul de protecție specială, o măsură cuprinsă în pachetul „Sprijin pentru România”.

De asemenea, salut faptul că s-a instituit obligația pentru serviciile sociale de a asigura sume de bani pentru unele nevoi personale, sprijin pentru integrare socială, transport, condiții adecvate de locuit, cheltuieli de întreținere, de care beneficiază copiii și tinerii din sistemul de protecție specială, tot printr-un vot al parlamentarilor. Aceste măsuri, prevăzute în pachetul „Sprijin pentru România”, au fost luate pentru a proteja populația vulnerabilă. Guvernul pe care îl conduc are o preocupare reală pentru a-i ajuta pe cei care au cea mai mare nevoie și, de aceea, 40% din pachetul „Sprijin pentru România” merge înspre măsuri sociale. (…) a declarat premierul Nicolae Ciucă într-o postare publicată pe o reţea de socializare.

În încheiere, premierul Nicolae Ciucă a menționat faptul că Guvernul pe care îl conduce va lua cele mai bune păsuri pentru ajutorarea persoanelor aflate în situații dificile.

Nu este singurul act legislativ adoptat de Parlamentul României miercuri

Miercuri Parlamentul României a adoptat un alt act legislativ extrem de important. Facem referire la accesul în sistemul Revisal al fiecărui român. Proiectul a fost depus de un parlamentar USR. Prin eventuarea aplicării acestei legi se asigură accesul românilor la baza de date din care se poate vedea câtă vechime are în câmpul muncii și dacă angajatorul a cotizat la statul român:

Fără birocrație inutilă, fără proceduri greoaie și consumatoare de timp, angajații din România vor avea acces, online și neîngrădit, la datele proprii din Registrul de evidență a salariaților (REVISAL). Vor putea vedea, oricând, informațiile privind contractele de muncă și vechimea, dar și dacă angajatorii le-au plătit contribuțiile către stat”, spun reprezentanții USR despre proiectul inițiat de Cristina Prună.

Decizia s-ar putea dovedi una destul de bună în condițiile în care în România ar fi multe persoane care lucrează la negru fără ca să stie acest lucru. Așadar, în contextul în care Nicolae Ciucă declarată că vor fi mai mulți bani pentru copii este bine de precizat faptul că acești copii au nevoie și de tot ajutorul posibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *