Prima pagină » Actualitate » Premierul Nicolae Ciucă anunță că nu vor fi creșteri de taxe pentru firme
Premierul Nicolae Ciucă anunță că nu vor fi creșteri de taxe pentru firme

Premierul Nicolae Ciucă anunță că nu vor fi creșteri de taxe pentru firme

30 mai 2022, 13:18, 1 ,
în Actualitate

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că nu vor fi creșteri de taxe pentru firme și că actuala cotă unică de impozitare va fi păstrată în continuare. Așadar, din punct de vedere al taxării, agenții economici nu vor avea parte de surprize.

Recent, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat faptul că Guvernul trebuie să ia în calcul aplicarea impozitului progresiv. Totuși, cei din PNL se opun acestei taxări pentru că, conform declarațiilor făcute, situația economică din România nu ar permite o taxare în plus.

Premierul Nicolae Ciucă, nu vor fi creșteri de taxe pentru firme

Într-o intervenţie publică, premierul Nicolae Ciucă a transmis faptul că se va păstra cota unică de impozitare peste tot. Premierul nu a menţionat cu exactitate aplicarea detalii despre procedura de aplicare, în contextul numeroaselor derogări de la cota unică a anumitor categorii profesionale.

” Cota unică trebuie aplicată. Am discutat cu specialiștii din Consiliul Fiscal să facem astfel încât cota unică să fie într-adevăr cotă unică”, a afirmat Ciucă.

Ciucă a transmis faptul că economia este funcțională în România datorită măsurilor luate de Guvern. Măsurile luate de Executiv au dus la creșterea economică. În încheiere, premierul consideră că modificarea cotei unici nu ar fi oportună în acest context:

„Nu este vorba de modificarea taxelor la companii. Tocmai am afirmat că în acest moment în care am putut să vedem că măsurile economice de sprijin au funcționat, nu cred că ar fi o bună practică la nivelul guvernului să modificăm nivelul de taxare. Sunt alte măsuri la care specialiștii din guvern lucrează”, a mai declarat Ciucă.

Ceartă în coaliția de guvernare pe tema impozitului progresiv

Incă de acum câteva săptămâni, social democrații au anunțat faptul că vor implementarea impozitului progresiv în România. Marcel Ciolacu a explicat faptul că România este printre puținele țări care mai au cota unică de impozitare din Uniunea Europeană. În acest context, economia ar putea să aibă de câștigat dacă se va umbla la baza de impozitare.

„Ne mințim în continuare cu această cotă unică, care nu mai este unică”.

Ca o replică la declarațiile făcute de Marcel Ciolacu, Ciucă a transmis că nu există o asemenea discuție în alianța de guvernare și că există discuții despre găsirea unor soluții la Ministerul Finanțelor:

”Nu se discută despre impozitul progresiv, nu există altă modalitate de impozitare. Există discuții în grupul de la Ministerul Finanțelor. O dată ce se vor finaliza aceste măsuri de optimizare fiscală vom avea discuții cu mediul de bussines, cu mediul academic, cu specialiștii pentru a lua cele mai bune măsuri”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

Marcel Ciolacu este un puternic susținător al impozitului progresiv despre care spune că ar fi soluția pentru problema economică din țară

Așadar, vom vedea ce se va întâmpla în coaliție după ce premierul Nicolae Ciucă a anunțat că nu vor fi creșteri de taxe în România și că se va menține taxarea unică, lucru care nu este pe placul social democraților conduși de Marcel Ciolacu.

Comentarii
  • PREMIER IN UNIFORMA MILITARA, SUNTEM STAT MILITAR SUB OCUPATIE ,SUNTETI TOTI ADORMITI ?? SAU NU?? ASTA ESTE MILITAR SAU CIVIL ?? PENSIONAR SAU SALARIAT ?? STUPIZI SI IDIOTI ESTE DE ALINT!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *