Prima pagină » Actualitate » Premierul Nicolae Ciucă, anunț de ultimă oră: Românii care găzduiesc refugiați ucraineni pot beneficia de decontarea cheltuielilor – LIVE VIDEO

Premierul Nicolae Ciucă, anunț de ultimă oră: Românii care găzduiesc refugiați ucraineni pot beneficia de decontarea cheltuielilor – LIVE VIDEO

08 apr. 2022, 11:13,
în Actualitate

Românii care găzduiesc refugiați ucraineni, vizați de noua ordonanță. Guvernul adoptă, în şedinţa de vineri, 8 aprilie, o Hotărâre Guvernamentală prin care persoanele fizice din România care găzduiesc refugiaţi din Ucraina să poată deconta cheltuielile de masă şi cazare.

Pentru plata acestor sume se vor aloca 45 de milioane de lei din Fondul de rezervă.

românii care găzduiesc refugiați ucraineni, copil ce sta pe o valiza, refugiati ucraineni

Potrivit premierului, de asemenea, este reglementată și recuperarea sumelor cheltuite cu hrana

Românii care găzduiesc refugiați ucraineni pot beneficia de decontarea cheltuielilor

Românii care găzduiesc refugiați ucraineni se află pe masa discuțiilor din ședința de astăzi a Guvernului. Premierul Nicolae Ciucă a precizat că persoanele fizice care găzduiesc refugiați, pot beneficia de decontarea cheltuielilor cu cazarea. Tichetele acordate vor fi în valoare de 50 de lei.

„Reglementarea modului în care cetăţenii români, persoanele fizice pot să beneficieze de recuperarea sumelor pe care le cheltuiesc cu cazarea cetăţenilor ucraineni. Prin Hotărârea de Guvern de astăzi, am stabilit ca din Fondul de Rezervă al Guvernului să alocăm 45 de milioane de lei, astfel încât, în perioada următoare, cetăţenii români care găzduiesc cetăţenii ucraineni vor putea să beneficieze de recuperarea banilor cheltuiţi cu cazarea, în valoare de 50 de lei pe zi. Este reglementată de asemenea recuperarea sumelor cheltuite cu hrana, în felul acesta acoperim întreg pachetul de măsuri pe care l-am asumat la nivelul Guvernului”, a declarat prim-ministrul Ciucă.

Potrivit premierului, de asemenea, este reglementată și recuperarea sumelor cheltuite cu hrana refugiaților.

românii care găzduiesc refugiați ucraineni, premierul Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă a anunţat totodată, că în şedinţa Executivului va fi reglementat, prin OUG, modul în care se implementează măsura care face parte din pachetul asumat la nivelul Guvernului pentru modernizarea şi digitalizarea relaţiei dintre statul român şi mediul de afaceri

Nicolae Ciucă: ” Radarul mărfurilor va intra în funcţiune, reglementat”

Premierul a anunţat, vineri, 8 aprilie, în deschiderea şedinţei de Guvern, că va fi reglementat prin OUG radarul mărfurilor, care va intra în funcţiune, iar în felul acesta, mediul de afaceri va beneficia în sensul în care se reduce partea birocratică a activităţilor.

„Tot astăzi, reglementăm prin Ordonanţa de Urgenţă, modul prin care implementăm acea măsură care face parte din pachetul asumat la nivelul Guvernului pentru modernizarea şi digitalizarea relaţiei dintre statul român şi mediul de afaceri. Astfel, radarul mărfurilor va intra în funcţiune, reglementat şi în felul acesta, considerăm că, mediul de afaceri va beneficia, în sensul în care reducem partea birocratică a activităţii lor şi, totodată, la nivelul statului, vom avea un mijloc de monitorizare şi reducere a tot ceea ce poate să însemne transportul de mărfuri cu risc ridicat fiscal şi considerăm, aşa cum am discutat, ca prin acest mod, vom reuşi să aducem bani în plus la bugetul de stat. Bani care ne sunt foarte necesari pentru tot ceea ce poate să însemne măsurile pe care noi dorim să le implementăm în domeniul economico-social”, a precizat premierul Ciucă.

Nicolae Ciucă a anunţat totodată, că în şedinţa Executivului va fi reglementat, prin OUG, modul în care se implementează măsura care face parte din pachetul asumat la nivelul Guvernului pentru modernizarea şi digitalizarea relaţiei dintre statul român şi mediul de afaceri.

Astfel că, luni, aşa cum ne-am angajat în coaliţie, să putem să venim cu pachetul de măsuri economico-sociale de sprijin pentru România. Astfel încât să putem să continuăm să sprijinim mediul de afaceri, să protejăm locurile de muncă, să protejăm cetăţenii vulnerabili şi să diminuăm impactul efectelor crizei generate de creşterea preţurilor la energie, la gaze naturale, precum şi impactul războiului din Ucraina”, a conchis prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Reamintim, în ședința de Guvern de astăzi, 8 aprilie, românii care găzduiesc refugiați ucraineni, sunt vizați de noua ordonanță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *