Prima pagină » Actualitate » Premierul Marcel Ciolacu a spus ce bugetari vor mai primi tichete de masă. Guvernul își va asuma răspunderea
Premierul Marcel Ciolacu a spus ce bugetari vor mai primi tichete de masă. Guvernul își va asuma răspunderea

Premierul Marcel Ciolacu a spus ce bugetari vor mai primi tichete de masă. Guvernul își va asuma răspunderea

19 sept. 2023, 12:53,
BZI.ro, în Actualitate

Premierul Marcel Ciolacu a spus ce bugetari vor mai primi tichete de masă. Este vorba despre cei care au salariul net sub suma de 8.000 de lei. Marcel Ciolacu a mai precizat că va discuta, luni, 25 septembrie 2023, măsurile fiscale pe care Guvernul urmează să îşi asume răspunderea cu preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, şi cu ministrul de Finanţe, Marcel Boloş.

Premierul Marcel Ciolacu a spus ce bugetari vor mai primi tichete de masă

Prim ministrul Marcel Ciolacu a declarat că, în urma discuțiilor purtate în Coaliția de guvernare, s-a stabilit care sunt bugetarii care nu vor mai primi tichete de masă. Este vorba despre cei care care au salariul net mai mare de 8.000 de lei.

„Nimeni nu va pierde, ştiţi foarte bine că s-a mărit valoarea tichetelor de masă de la 30 de lei la 35 şi urmează de la 1 ianuarie la 40 de lei. Eu ştiu că acele tichete se dau într-un număr destul de consistent în acest moment. Cu adevărat, nu se vor mai da în sistemul bugetar tichete de masă pentru cei care au venituri peste 8.000 net. “, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul a adăugat că nu i se pare corect profitul pe care îl au firmele care se ocupă de aceste tichete.

„Consider că marea problemă este, în primul rând, că la emitere se cere 3%, la colectarea lor se cere 3%, iar cele necheltuite devin profit al companiilor de tichete. Cred că acest lucru este total incorect. Şi societatea respectivă trebuie să trăiască din ceva, dar mi se par nişte comisioane mult prea mari. Aceste comisioane se reflectă în preţurile alimentelor. Soluţia este să stăm la masă şi să hotărâm. Urmează să facem asta”, a adăugat prim-ministrul.

Guvernul își va asuma răspunderea pentru măsurile fiscale

Marcel Ciolacu a menționat că va discuta, luni, 25 septembrie 2023, măsurile fiscale pe care Guvernul urmează să îşi asume răspunderea. Hotărârea va fi luată împreună cu președintele Senatului, Nicolae Ciucă, şi cu ministrul de Finanţe, Marcel Boloş.

Premierul a făcut precizări și în legătură cu calendarul asumării răspunderii Guvernului pentru măsurile fiscale.

„Eu mi-aş dori să fac o şedinţă extraordinară, să bag în primă lectură. Astăzi cu certitudine voi avea o discuţie cu ministrul de Finanţe şi cu, mai mult ca sigur, preşedintele Senatului, domnul Nicolae Ciucă, să le punem în transparenţă, prima lectură, astfel încât să închidem tot calendarul. Nu va fi nimic ascuns, iar măsurile fiscale sunt cele agreate în coaliţie”, a menționat Marcel Ciolacu.

Premierul a menţionat că ministrul Finanţelor, Marcel Boloș a ajuns  la o înțelegere cu băncile în ceea ce privește impozitarea acestora.

„Am înţeles că domnul Boloş a ajuns la un acord cu băncile. Era vorba să se definească foarte clar ce înseamnă cifra de afaceri, fiind o detaliere, cifra de la bănci nu este aceeaşi cifră de afaceri ca la o altă activitate comercială. Au zis că vor specifica foarte clar ce înseamnă cifra de afaceri”, a menționat premierul Marcel Ciolacu, ce a spus ce bugetari vor mai primi tichete de masă.

Comentarii
  • Voi psd-ul a-ti creat acest sistem mafiot în România. Bugetarii salarii nesimțite sporuri cât cuprinde .minivacante nenumărate pe an etc.iar privații muncesc ca boii pe salariul minim și produc bani pt trantorii de la buget.in minivacante când gașca bugetara este libera orașele și străzile sunt goale aici se vede cata mulțime doarme pe salarii mari în tara asta

  • ba Costy, nu te mai sparge in figuri, ca nu lucri tu pe minimu pe economie. poate necalificatu necalificatilor, da ala nu scrie pe net. io alt off am: ca ce chestie bonuri de masa? bani, tata, bani sa-mi dea patronache, nu bonuri.

  • E o gandire toxica, un sistem dezaxat… Bugetarii au de toate, pe spinarea celui care munceste in privat, cateodata pe minim pe economie…Statul e falit, la ce naiba mai faceti cheltuieli inutile cu vouchere, tichete si alte prostii?? Astea trebuiesc in primul rand taiate, apoi de verificat „sporurile” , 90% sigur trebuie date jos. Auzi…la salar de 8000 lei statul considera ca nu are ce sa manance….sta-v-ar in gat totul!!!

  • Ciolacule, ești prost de bubui. Bugetarii nu primesc tichete de masa boule. Au o rație de hrana de vreo 347 de lei fix la toți. Habar nu ai.

  • Da mare dreptate ai !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *