Prima pagină » Actualitate » Premierul Ludovic Orban şi mai mulţi miniştri vor pleca într-o vizită oficială. Unde şi când va fi

Premierul Ludovic Orban şi mai mulţi miniştri vor pleca într-o vizită oficială. Unde şi când va fi

15 oct. 2020, 11:32,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a declarat joi, 15 octombrie 2020, în cadrul videoconferinţei „RoInvest”, faptul că la finalul lunii în curs se va deplasa într-o vizită oficială în Franţa, alături de mai mulţi membri ai Cabinetului. Totodată, acesta a anunţat că la debutul lunii noiembrie va fi programată o altă vizită şi în Israel. Prim-ministrul a ţinut să precizeze că şi în Germania va merge, însă programul este încă în discuţie, nefiind finalizat.

Vizită oficială în Franța a lui Ludovc Orban şi mai multor miniştri

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a transmis că la sfârşitul lunii octombrie a anului acesta în agenda să are programată o vizită oficială în Franţa. Liberalul a declarat că principalul obiectiv îl constituie semnarea foii de parcurs ce face referire la parteneriatul strategic dintre cele două ţări.

În altă ordine de idei, Orban a precizat că vizita are mai multe componente, precum una legată de apărare. Prim-ministrul va fi însoţit de miniştrii de Externe, Economiei, Agriculturii şi de cel al Apărării.

Următoare vizită va fi cea în Israel, de această dată în prima parte a lunii noiembrie.

Mai apoi, aducând răspuns unei întrebări a omului de afaceri Dragoş Anastasiu, preşedintele Grupului Eurolines şi preşedinte al Camerei de Comerţ româno-germane, prim-ministrul a relatat că are programată şi o vizită în Germania, însă programul acesteia este încă în discuţie.

Prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş şi ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, participă joi, 15 octombrie 2020, la videoconferinţa “RoInvest”.

Guvernul Orban a prelungit starea de alertă în România

Ieri, 14 octombrie 2020, premierul României, Ludovic Orban, a declarat în timpul şedinţei de Guvern faptul că starea de alertă pe teritoriul statului român va fi prelungită cu încă 30 de zile. În urma şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă s-a decis prelungirea acestei măsuri pentru a cincea oară.

Pe lângă măsurile de protecţie deja prezente, premierul a ţinut să adauge câteva detalii. Măștile de protecție vor deveni obligatorii în spațiile foarte aglomerate în zonele în care numărul cazurilor de coronavirus și rata de incidenta depășesc 3 la mia de locuitori. Totodată, nunțile, botezurile și evenimentele private devin interzise indiferent de numărul de persoane participante.

„Ieri am avut reuniunea CNSU, prin care am hotărât să propunem Guvernului prelungirea stării de alertă, cu încă 30 de zile și de asemenea, să completăm Hotărârea de Guvern cu câteva măsuri suplimentare. În principal, se instituie obligativitate purtării măștii în spații aglomerate cum ar fi piețe, peroane, stații de autobuz, târguri… unde nu există posibilitatea păstrării distanței necesare. Pentru o incidență de 1.5 la mie și 3 la mie, iar în localitățile unde se depășește numărul de cazuri și indicele de 3 la mie, CNSU instituie purtarea obligatorie a măștii în toate spațiile deschise, nu numai în cele aglomerate”, a spus Ludovic Orban.

Decizia Executivului vine în contextul în care miercuri, 14 octombrie 2020, s-a înregistrat un record negativ de 4.016 cazuri noi, în doar 24 de ore. Astfel, în România au fost testate pozitiv cu noul coronavirus nu mai puţin de 164.477 de cazuri, dintre care 122.714 s-au vindecat.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, din nefericire, 5.601 de persoane diagnosticate cu virusul COVID-19 au murit. Conform datelor transmise la nivel național, au fost prelucrate 2.740.624 de teste, dintre care 31.318 au fost efectuate în ultimele 24 de ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *